728×90 caixa onti
Home > Educació > Soler anuncia en Ontinyent l’augment de les hores de coordinació als centres educatius per afavorir la innovació i l’autonomia

Soler anuncia en Ontinyent l’augment de les hores de coordinació als centres educatius per afavorir la innovació i l’autonomia

La Conselleria d’Educació va a ampliar les hores de coordinació dels centres, “perque tinguen més capacitat per decidir en què emprar eixes hores, i desenvolupar el tipus de projecte educatiu més adient a les necessitats del seu alumnat”. Així ho avançava hui el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, en l’acte de presentació del IV Encontre de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana, que tenia lloc hui a Ontinyent comptant amb la participació de 320 professionals de l’ensenyament de 60 municipis de València, Alacant i Castelló.

En l’acte, el Secretari Autonòmic apostava per “augmentar l’autonomia del centre perquè donen millor resposta”, replantejant un model al qual “l’alumnat té massa assignatures diferents, no es pot tenir 54 hores i s’ha de configurar el currículum escolar de manera diferent”. “Cal replantejar el model educatiu i augmentar l’autonomia dels centres perquè puguen innovar i donar una millor resposta a les necessitats de l’alumnat”, manifestava.

Soler inaugurava junt a l’alcalde, Jorge Rodríguez, una jornada organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent, l’IES l’Estació i el grup DIM-EDU, plantejada per intercanviar coneixements i experiències vinculades a la innovació educativa, “un àmbit imprescindible perquè els alumnes que hui tenim canviaran de lloc de treball, inclòs de professió, més d’una vegada en la seua vida. Per tant l’aprenentatge per a ells serà una obligació, i hem d’innovar per afavorir el seu desenvolupament personal i professional”, destacava.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava per la seua part que la inversió en educació i l’aposta per la innovació també en aquest àmbit “és imprescindible perquè les ciutats atenguen les demandes del mercat laboral del futur”. El primer edil incidia en què “el futur passa per la formació, perquè els llocs de feina van a requerir un major grau de coneixement, i per això la formació no és una despesa sinó una inversió, probablement la millor que una ciutat pot fer”. En aquest sentit, destacava que a Ontinyent “mai hem escatimat en la millora dels centres educatius, ni quant la Conselleria ens girava l’esquena ni ara, quan el programa Edificant ens permetrà entre altres coses atendre la històrica demanda de remodelació integral de l’IES l’Estació. El creixement del Campus d’Ontinyent també és bona mostra de com és d’important per a nosaltres l’educació, que entenem que és la clau per al futur”, manifestava.

Junt a l’alcalde i el Secretari Autonòmic intervenien en la presentació el Subdirector General de Formació, Pedro Sigler; el Coordinador de DIM-EDU, Pere Marquès; i el professor de l’IES l’Estació Juan Torres, recentment distinguit com a segon millor professor de FP d’Espanya, qui també va participar com a ponent a la Setmana Pedagògica. Entre els assistents es trobaven la regidora d’Innovació, Rebeca Torró, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, que coincidien en destacar la importància d’estendre l’aposta per la innovació que ve fent el Govern d’Ontinyent a l’àmbit educatiu, tal i com també es fa a la mostra de projectes innovadors de la Setmana Pedagògica.

En la jornada de hui tenien lloc tot un seguit de comunicacions repartides en quatre blocs, així com un espai de comunicacions “on-line” relacionades amb la innovació educativa ponències amb experts, taules rodones, una exposició dedicada als recursos educatius, i un espai de “tuit-notícies”, finalitzant la jornada amb un apartat de conclusions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Hèctor Tolsà, segon classificant als Jocs Esportius de la CV

Un cap de setmana més, un gran nombre de triatletes del Club Triatló Ontinyent han …