El Consell Escolar d’Ontinyent aprova iniciar el procés legal per evitar la supressió d’unitats escolars

0

El Consell Escolar Municipal (CEM) d’Ontinyent aprovava ahir iniciar una “batalla legal” per evitar la supressió d’unitats escolars a la ciutat decretada per la Conselleria d’Educació per al proper curs. D’aquesta manera, l’òrgan va recolzar que l’Alcalde, Jorge Rodríguez, en qualitat de President del CEM, interpose un recurs de reposició i un posterior recurs contenciós-administratiu contra la resolució del Govern Valencià.

A la reunió d’ahir del CEM, la primera després de la seua renovació quadriennal, Tant Jorge Rodríguez com el Regidor d’Educació, Pepe Pla, coincidien en assenyalar que la mesura del Consell “és totalment injusta” i “tindrà greus conseqüències en un pilar bàsic per al futur com és l’educació”. Tots dos incidien en què “l’estalvi es pot fer en altres sectors” i en què l’augment de ràtio del que es deriven estes retallades “és un sense sentit que suposa un greu atac a la qualitat educativa”.

Al recurs de reposició, que serà el primer que es presentarà, el CEM mantindrà la línia de les al•legacions presentades i que no van ser tingudes en compte per la Conselleria, tot i afegint un nou aspecte que va ser sotmès a votació i aprovat: s’afegeix la reclamació de què, en cas de fer-se la retallada forçosament, es realitze aplicant les xifres d’alumnat existents posteriors a la matrícula del proper curs, i no les actuals, donant-se així la possibilitat als centres afectats de créixer i evitar la mesura.

Els arguments en defensa de les unitats escolars seran traslladats per l’Alcalde d’Ontinyent al Secretari Autonòmic d’Educació a una reunió concertada per al proper més de març a la Conselleria.

Publicitat