728×90 caixa onti
Home > Educació > La inauguració de la Setmana Pedagògica constata la importància de motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar

La inauguració de la Setmana Pedagògica constata la importància de motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar

“Quan les coses no funcionen cal buscar altres maneres de treballar. El sistema educatiu no funciona i cal motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar”. Esta és una de les conclusions de la intervenció de Juan Torres, premiat com un dels millors docents de FP d’Espanya, qui obria amb una conferència inaugural ahir al Centre Cultural Caixa Ontinyent la “III Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera”, organitzada per la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament.

A la seua intervenció, Torres explicava que “l’alumnat es sent desmotivat, sent que no es valora la seua creativitat, barreres amb el professorat, vomiten continguts que no retenen…”. Front açò, apuntava com a solució a l’aplicació de noves formes d’educar: aprenentatge basat en projectes, aprenentatge cooperatiu i “gamificació”, una tècnica d’aprenentatge que trasllada la mecànica dels jocs a l’àmbit educatiu. Per a Torres, tot açò s’ha d’emmarcar en una aposta per “l’Educació basada en l’amor, respectant a l’alumnat, valorant-lo, animant-lo, escoltant-lo, confiant en ell i tenint en compte les seues opinions”.

Prèviament a la conferència de Torres, el regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava que cites com la Setmana Pedagògica “tenen una gran importància per visibiltizar la tasca dels i les mestres i dels centres docents, als quals hem de ficar en valor, perquè de l’educació depèn el futur dels i les nostres joves, la societat no pot avançar sense invertir en educació”. A la seua intervenció, Borrell, destacava “el caràcter integrador de la programació plantejada, que uneix a tota una comunitat educativa d’àmbits molt diferents però amb l’objectiu comú de compartir coneixements i innovar per aconseguir una educació més completa” declarava.

En la inauguració de la Setmana Pedagògica també intervenia el Vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, qui destacava la importància del Campus d’Ontinyent dins la UV, i traslladava el compromís del nou equip rectoral encapçalat per Mavi Mestre per seguir impulsant la Universitat a Ontinyent. La III Setmana Pedagògica es desenvoluparà a la ciutat fins el 27 d’abril amb tot un seguit d’activitats que inclou mostres, fires, conferències, presentacions o projeccions.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La grossa cau a Ontinyent: 52073

El premi és d'1milió d'euros a la sèrie, i es ven en la totalitat a la ciutat!