04/05/2024 - 12:50
Més

    L’emancipació dels joves cau en nou punts i es situa en el 13,7%

    Altres notícies

    Aquest dilluns s’ha presentat en la seu del Consell Valencià de la Joventut – CVJ, l’Observatori d’Emancipació del 1r semestre del 2021, el qual reflecteix una davallada de fins al 13,7% en l’emancipació dels i les joves al País Valencià. En aquest estudi, realitzat pel CVJ en col·laboració amb el Consejo de la Juventud de España, es destaca la caiguda de quasi nou punts percentuals de l’emancipació juvenil en el nostre territori, fruit de la cronificació d’aquesta problemàtica, agreujada per la pandèmia de la COVID-19, però que ja suposava un greu problema per al jovent abans d’aquesta.

    Tot i la recomanació del Banc d’Espanya, de no destinar més del 30% del salari al lloguer, les dades reflecteixen que actualment, una persona jove assalariada ha de destinar el 62,4% del seu salari per a fer front al lloguer, en cas de viure sola, enfront del 35,1% en cas de compartir habitatge.

    Davant d’aquesta situació, des del CVJ es reclamen mesures i polítiques que pal·lien i posen solució a aquesta situació. Mesures com el Bo Lloguer Jove, recentment aprovada pel govern de l’Estat Espanyol, o com les Ajudes al Lloguer Jove impulsades des del Govern de la Generalitat Valenciana, són mesures favorables i que ajuden a pal·liar aquesta situació, però que, al cap i a la fi, no són més que pegats que no van a l’arrel del problema. Entre les propostes del CVJ, a les quals des del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent – CLJO ens hi sumem, destaquen la regulació del preu del lloguer, l’elaboració d’un Pla Valencià d’Habitatge per a Joves i l’impuls del canvi generacional en les empreses mitjançant els contractes de relleu com a mecanisme de contractació d’una persona jove per cada jubilació

    Les dones joves, les més afectades per la precarietat laboral.

    Són les joves qui s’enduen la pitjor part, situant-se la seua taxa de temporalitat en el 66,7%, experimentant una forta crescuda del 13,2%, el que suposa quasi tres vegades més que la taxa dels homes. Si parlem de treball parcial, també veiem aquesta bretxa de gènere. Mentre que el 23,7% dels homes tenien un treball parcial al 1r semestre del 2021, el percentatge de dones amb un treball d’aquestes característiques ascendeix fins al 40,1%.

    “A les portes del 8 de març ens trobem amb unes dades que ens recorden que encara queda un llarg camí que recórrer pel que fa a la igualtat entre homes i dones”, ha afirmat Martínez, qui ha afegit que “la perspectiva de gènere ha d’estar present en les polítiques de foment de l’emancipació juvenil”.

    Podeu trobar més informació, al nostre web polsant ací, al web del Consell Valencià de la Joventut – CVJ, polsant ací. A més, vos adjuntem l’estudi perquè el pugueu consultar.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -