04/12/2023 - 0:51
Més

  Albaida es pinta de morat i de Cultura per la Igualtat

  Altres notícies

  La ciutat d’Albaida es prepara per a viure un mes de març on la Igualtat serà el seu eix vertebrador. D’aquesta manera han treballat de manera transversal les regidories i departaments de l’Ajuntament per a oferir una programació especial pensada per a totes les edats i amb la complicitat de diferents associacions i col·lectius. Com indica la regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, M. Àngels Salom, “cada any març tenyeix de morat l’acció municipal i associativa de la ciutat, estic molt contenta de comptar amb dones fortes i valentes que són capaces de mostrar el seu talent i el bon fer, així com amb companys aliats que ens ajuden cap a la igualtat real, a l’hora de programar un mes d’activitats” especialment “enguany hem volgut mostrar des de l’art, el teatre, la música o la creació d’un mural, el potencial transformador de la Cultura cap a una societat més justa i empoderada”.

  En aquesta línia s’ha manifestat també el regidor de Patrimoni Cultural, Josep Manuel Juan, qui ha fet palés el seu “compromís cap a la lluita de les Dones, perquè és la lluita de totes les persones per a aconseguir viure en pau i solidaritat” i és que “si els homes aprenguérem valors com l’empatia i la importància de les cures aquest món seria molt diferent i per això hem de treballar de manera conjunta”.
  Aquest mateix cap de setmana el Palau dels Milà i Aragó acollirà el concert-recital “Notes de Dones”, amb Blanca Albert i Laia Arnal als violins i amb Carme Navarro fent la lectura, on es donarà veu a compositores i autores que durant anys han estat silenciades, a la sala Gòtica el dissabte 5 a les 19.00 h. El dilluns la companyia “Teatro del Contrahecho” representarà en el Teatre Odeón l’obra “Segarem Ortigues amb els Tacons”, una reflexió sobre el paper de la dona, la prostitució, el feminisme i el masclisme. Deixant per al dia 8 de març la presentació del mural feminista en la plaça de l’Ex-convent a les 11.00 h, on es farà reivindicarà a les dones que s’han afrontat als límits que la societat masclista els va marcar en el seu moment per a trencar els sostres de cristall, intervenció artística a càrrec de la professora de Belles Arts Rosa Fuster Sequera. El mateix dia a les 12.30 al Saló de Plens de l’Ajuntament el Consistori retrà un homenatge a Encarnación Blasco Calatayud, la dona més major del municipi, per la seua trajectòria i una vida repleta de vivències.

  La programació inclou, entre d’altres, una exposició sobre la vida de les dones com agents del canvi a Níger, la instal·lació artística “Davallament” de Rafael Amorós, amb música del compositor Mario Roig i que comptarà amb el concert de l’Ensemble de Flauta del Conservatori Professional de Música d’Albaida, baix la batuta de la professora Nadina Soler Carbó, per a la seua inauguració en el Centre de la Dona d’Albaida el dia 9 de març a les 19.00 h.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -