Albaida recorda als masclistes que estan sols

0

Albaida segueix lluitant contra la violència de gènere amb la campanya “No estàs sola”. Des de l’Ajuntament d’Albaida, el departament d’Igualtat, el Centre de la Dona amb la col·laboració de la Policia Local i l’associació de comerciants i serveis d’Albaida ACISA, i altres comerços locals, s’ha engegat aquesta acció destinada a la prevenció i lluita contra la violència masclista, amb l’objectiu de fer saber a les dones que no estan soles davant aquesta xacra social.

La regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat, M. Àngels Salom, ha destacat que “per una banda volem recordar a les dones que no estan soles, que tenen a tot el teixit social albaidí al seu costat, i per l’altra avisar als possibles agressors que ells si estan sols davant d’un poble que no pensa tolerar cap tipus de maltractament”. A banda, “agrair la tasca que es fa des del Centre de la Dona, des d’on encapçalem les polítiques d’Igualtat imprescindibles per a aquelles dones que necessiten ajuda, i sobretot les destinades a la prevenció i divulgació dels valors cívics que haurien de regir totes les relacions entre les persones, així com a la gran disposició que trobem sempre amb la Policia d’Albaida i amb ACISA, que ens fan costat sempre” ha conclòs Salom.

Aquesta iniciativa naix amb l’objectiu d’ajudar a les dones que pateixen violència masclista, dins de l’agreujament que ha suposat la situació d’Estat d’Alarma i de confinament originat per la COVID-19, i malgrat la desescalada segueixen vivint en un context de restricció de les seues llibertats bàsiques per culpa dels seus agressors. Durant aquest període, elles, les seues filles i fills, així com altres persones en situació de dependència a càrrec seu, es veuen obligades a conviure durant una major quantitat de temps al costat del maltractador, en un clima caracteritzat per una especial tensió. A tot això, cal sumar que a aquestes dones, en moltes ocasions, únicament se’ls permet eixir al carrer per a poder fer la compra. Per aquesta raó, els comerços són un punt clau per a poder actuar i posar fi al seu patiment. Des de les botigues, bars i altres serveis de la ciutat es vol llançar un salvavides a totes les dones que ho necessiten i una vegada els siga comunicada la situació de perill per part de la dona agredida, poden donar l’alerta i activar els protocols dels quals se’ls ha informat, que és la finalitat última de la campanya.

Amb el suport de l’associació ACISA, les entitats adherides a aquesta iniciativa han rebut un Cartell informatiu, que han col·locat a la porta principal dels seus establiments, així com una guia dels principals telèfons i recursos amb els quals es compta per a posar en marxa la maquinària d’atenció i intervenció immediata a les víctimes.

Aquesta iniciativa s’ha realitzat amb col·laboració i finançament de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, dins d’una sèrie de projectes i campanyes encarades a conscienciar a la població de la necessitat de no deixar a cap dona sola davant del seu assetjador.