El govern valencià abandona més de 5000 voluntaris ambientals

0

El consell deu al col·lectiu les ajudes al combustible i les assegurances des de l’any 2010

En l’any 1992 va començar el moviment voluntari per vigilar preventivament les muntanyes valencianes, este moviment va anar creixent fins superar els 5000 voluntaris i voluntàries arreu de totes les nostres comarques. El voluntari és voluntari les vint-i-quatre hores del dia i porta lligat la conseqüent sensibilització i conscienciació de la família i amistats, així crea una xarxa molt gran que fa que la societat prenga consciència del perill dels incendis forestals i les conseqüències negatives que porten, ambientals, socials, culturals i econòmiques.

El Govern Valencià deu a aquest col·lectiu les ajudes a les despeses de combustible i assegurances des de l’any 2010, a més a més, este any no a tret cap ajuda per a este col·lectiu, el que fa que les associacions de voluntaris ambientals estiguen ofegades pels deutes i els interessos dels préstecs que han fet als bancs per les campanyes passades.

El nombre de Voluntaris i Voluntàries superava a tots els mitjans dels que disposa la Generalitat en prevenció d’incendis, per això la Ceva denuncia que el Govern Valencià està maltractant aquest col·lectiu, no creu  que la participació de la societat és important per a la protecció de les muntanyes, no posa interès a potenciar aquest moviment ciutadà.

La Ceva vol denunciar públicament que els incendis forestals d’aquest any són conseqüència directa de la disminució de les inversions en prevenció d’incendis per part de la Generalitat, el millor incendi és aquell que no es produeix, per tant la major inversió ha d’anar destinada a la prevenció i no a l’extinció.

La Vall d’Albaida víctima d’aquesta política

La Comarca de la Vall d’Albaida ha patit els últims anys nombrosos incendis que han socarrat milers d’hectàrees, tots els paratges de la comarca han sigut en una major o menor intensitat passejats pel foc. La Generalitat ha disminuït dràsticament la presència preventiva tant de Voluntaris com de mitjans oficials en la comarca, i ha anul·lat les brigades de reforç en els mesos de més perill. El que ens ha portat directament a que se’ns cremen paratges tan bonics com els de Terrateig i el Parc Natural de la Mariola.

La Ceva critica la falta de mitjans  en els parcs de bombers, falta de personal i de mitjans materials, que minven l’eficàcia de l’actuació davant un sinistre forestal.

En opinió de la Ceva i cada vegada de més col·lectius, la UME (Unitat Militar d’Emergències) està desaprofitada, no són efectius en els incendis forestals, tots els mitjans dels que disposen, que són molt nombrosos, no els trauen el profit que caldria. La Ceva aposta per dotar d’aquest material i personal als que verdaderament saben de foc que són els Bombers.