Ontinyent estrena un saló de plens accessible i connectat a internet

0

L’Ajuntament d’Ontinyent estrenà dijous passat al Palau de la Vila un nou saló de sessions. El Govern d’Ontinyent acompleix així amb un dels seus compromisos del present mandat: fer accessible a tothom el plenaris municipals. L’antic saló no permet l’accés de les persones amb mobilitat reduïda i la seua adaptació havera costat vora 140.000 euros front als 23.000 euros que finalment s’han invertit en el nou saló.

A banda de ser accessible, el nou saló s’ha equipat amb la tecnologia adient per tal de fer les transmissions de les sessions per internet. La mateixa tecnologia fa possible que els veïns puguen intervindre en directe, fent precs o preguntes, des del lloc on es troben connectats a la xarxa des del Palau de la Vila, l’edifici civil més important d’Ontinyent en l’època foral.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va fer esment la importància històrica d’ubicar el plenari al Palau de la Vila, un edifici que, com va destacar l’alcalde, “va allotjar el poder municipal de l’antiga vila d’Ontinyent durant segles”. “Entre aquestos mateixos murs jurats de l’època foral, regidors borbònics i regidors decimonònics prengueren acords relatius al nostre municipi”.

Jorge Rodríguez va continuar el seu discurs assenyalant que, de fet, segons les investigacions del cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, el palau de la Vila era en el segle XVII “l’edifici civil més important d’Ontinyent, de fet era el més valorat en el capbreu –padró fiscal- elaborat en 1635 per al cobrament de l’impost de la peita mostra que era la millor casa d’Ontinyent amb una estimació de prop de 6000 lliures”.

Ciutadans i ciutadanes es van apropar al Palau de la Vila per poder ser partícips del primer Ple. Destacava la presència de membres d’AMO, associació que ha vingut reivindicant la necessitat que el plenari estigués adaptat.

El públic va poder elegir entre estar present a la nova sala de sessions o veure el plenari al pati del Palau, on es va instal·lar una pantalla i col·locar unes cadires per poder seguir la sessió en directe mitjançant la senyal d’internet.

Rodríguez, destaca la transcendència històrica de recuperar per als ciutadans un edifici carregat d’història

En aquest sentit, Jorge Rodríguez va destacar que amb el nou saló s’ha donat un “salt històric”, perquè “on se celebraven les deliberacions de la corporació municipal es coneixien com sales “de lo secret”, sense participació del públic, ara no nomès es permet l’accès de tots, sinò que també hem fet possible comprimir l’espai i el temps de tal manera que qualsevol persona d’arreu del món podrà seguir els plenaris en directe i, fins i tot, pot plantejar les qüestions que estime oportú gràcies al avantatges d’internet, l’avanç tecnològic que més ha afavorit la comunicació i la transparència”.

L’alcalde d’Ontinyent destacar que “hui retornem el poder sobirà del poble d’Ontinyent, personalitzat en els seus representants, a les dependències del Palau de la Vila, potenciant el seu paper com a edifici històric i fil conductor de la història de les nostres institucions”.

Publicitat