21/06/2024 - 0:11
Més

  Albaida acull al programa d’intercanvis musicals amb el Camp de Mirra

  Altres notícies

  La Unió Musical d’Albaida l’Aranya d’Albaida celebra el concert d’Intercanvis Musicals aquest diumenge 29 de juliol a les 21 hores a la Plaça d’Espanya de la població alacantina de Camp de Mirra, dins la campanya que promou la Conselleria de Governació amb la coordinació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

  Ambdues bandes s’han adherit a aquesta campanya, que enguany arriba a la seua 9a edició, la qual té com a objectiu la promoció musical i la interrelació entre bandes integrades en la Federació. A més, obtenen una subvenció per realitzar aquests concerts i que la FSMCV ha contat, enguany, amb una dotació econòmica de 450.000€ a repartir-se entre les societats que participen en aquests Intercanvis Musicals, com han fet la banda albaidina i la societat musical de Camp de Mirra.

  L’Aranya d’Albaida serà la primera en realitzar el concert on la música festera serà protagonista en el seu programa, ja que, ambdues poblacions tenen molta tradició en la festa dels moros i cristians. A més, l’Aranya interpretarà obres de caire simfònic com la peça Entornos del compositor alcoià Amando Blanquer Ponsoda, dedicada a les muntanyes i serralades que envolten la seua ciutat natal.

  La Societat Musical “Santa Cecília” de Camp de Mirra realitzarà el seu concert d’Intercanvi el 29 de setembre, tot just entrant en la programació de les festes patronals d’Albaida on les obres seran pràcticament de música festera, aprofitant les dates senyalades de la festa albaidina i de les seues tradicions mora i cristiana.

  La connexió de les dues bandes vingué de la mà del director de l’Aranya Jose Javier Sanz Vila, nascut a Camp de Mirra i component de la societat. Les dues bandes es mostren satisfetes per aquest programa que els ha fet conèixer més a fons entre elles, ja que hi tenen moltes coses en comú sobretot la seua tradició i defensa per la música festera, gènere tan genuïnament valencià.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -