728×90 caixa onti
Home > Cultura > L’Ajuntament d’Ontinyent i l’IES Pou Clar milloren el sistema de rec a l’Hort Social El Raboser

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’IES Pou Clar milloren el sistema de rec a l’Hort Social El Raboser

Els estudiants de manteniment i instal·lació d’equip industrial dissenyen i construeixen comportes de ferro amb materials reciclats

Els regidors d’educació i política social destaquen “els múltiples beneficis” obtinguts amb esta col·laboració

L’Ajuntament d’Ontinyent i l’IES Pou Clar de la ciutat han col·laborat en la millora del sistema de rec a l’Hort Social El Raboser, amb el disseny, construcció integral i col·locació de les diverses comportes de ferro de la sèquia que proveeix d’aigua l’Hort Social El Raboser. L’hort, posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Colla Ecologista l’Arrel, serveix perquè un grup de persones amb situacions personals greus, usuàries dels serveis socials, treballen uns terrenys municipals ubicats en les immediacions del Pont del Salt del Bou, dins d’un programa global que tracta d’evitar situacions d’exclusió social.

La millora del sistema de rec de l’hort ha implicat a les regidories de Política Social i Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, a més dels alumnes i professorat del Grau Superior de Manteniment i Instal·lació d’Equip Industrial de l’IES Pou Clar. L’obra va estar sol·licitada des del consistori al centre educatiu, que va acceptar col·laborar amb una actuació per la qual s’ha dut a terme tot el procés de creació d’estos elements “l’alumnat ha fet el disseny de les peces per ordenador, fabricació de les mateixes a partir de materials reciclats (com ara portes corredisses), tall del ferro, soldatge i acabat”, explicava el director de l’IES Pou Clar, Miquel Vanyó. El procés s’ha perllongat durant al voltant d’un mes, “i és una mostra d’allò que poden fer dos entitats com l’Ajuntament i l’IES Pou Clar en benefici de la ciutadania”, afegia.

El regidor de Política Social, Manuel Ruiz, destacava que esta col·laboració “compagina accions educatives amb altres de servei social i intervenció”, recordant que per l’hort social, “han passat ja 10 persones, i és una mostra de que la inclusió social no s’ha d’ensenyar, sinó fer-se pràctica, i esta actuació afavoreix el seu funcionament”, assenyalava.

Per la seua banda, des de la regidoria d’Educació, Pepe Pla posava de relleu que amb esta actuació “estem treballant moltes coses alhora: una aplicació pràctica d’allò que estudien els alumnes d’aquest Grau Superior durant el curs; l’estalvi d’aigua, i l’aprofitament i benefici dels recursos naturals que tenim a l’horta del Llombo per a una aplicació social”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent amplia els horaris de la Biblioteca Central durant el període d’exàmens

Les persones usuàries poden gaudir de l’horari ampliat fins les 23:30 hores des d'aquest dilluns i fins al 7 de juny