20/04/2024 - 1:07
Més

    La Vall Ens Uneix porta al ple de la Diputació una moció en defensa de la sanitat pública a Ontinyent i la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    El diputat de la Vall Ens Uneix a la Diputació de València, Joan Sanchis, defensarà aquest dimarts en el Plenari de la Diputació de València una moció en defensa de la sanitat pública a Ontinyent i la Vall d’Albaida. Una moció que reiterarà el prec fet al plenari de juny. El diputat ja va manifestar a l’anterior plenari que “perdre serveis públics o veure’ls deteriorats és el que ens porta cap a la ‘Espanya vaciada’, i ara molts municipis de La Vall d’Albaida i La Costera es veuen afectats directa o indirectament per esta mesura”.

    En la moció registrada, la Vall ens Uneix qualifica el tancament medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent com un “atac a la sanitat pública de tots els municipis”. Per això, aquest dimarts es proposarà a la Diputació de València que inste a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que “prioritze i gestione correctament la sanitat pública, un dels pilars fonamentals de la societat actual, que tant d’esforç ha costat a les generacions anterior i és un baluard que cal defensar”. Segons denuncia La Vall ens Uneix “els retalls en l’assistència primària van posant en evidència una manca de previsió de la Conselleria de Sanitat” perquè “és difícil entendre com en la temporada de l’any on més residents té la Comunitat Valenciana, menys sanitaris hi haurà disponibles”.

    Així mateix, la moció de la Vall ens Uneix proposa també que la diputació inste a la Conselleria a “reconsiderar el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital i que es reòbriguen o recuperen la seua normalitat els centres d’atenció primària de la comarca afectats per les retallades”. Aquestes retallades es concretaran “en una major pressió assistencial”, segons apuntaven els sindicats que “alerten que el personal que treball als centres de salut i hospitals veuran com augmenta el nombre de pacients i de casos diaris”.

    Finalment es proposa que la corporació valenciana “inste a la Conselleria de Sanitat que tornen els serveis de la diàlisi i servei de dermatologia a l’Hospital d’Ontinyent”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -