25/04/2024 - 23:09
Més

    Nico Calabuig exposa al govern municipal les condicions de Compromís per al Pressupost 2022 d’Ontinyent

    Altres notícies

    Aquest dijous s’ha celebrat una reunió entre el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, per tractar les condicions del grup polític valencianista una vegada analitzat amb deteniment el projecte de Pressupost Municipal 2022 de l’Ajuntament d’Ontinyent.

    Nico Calabuig ha exposat diferents necessitats, com el compliment de totes les obres i projectes pendents d’Ontinyent Participa votats en les diferents edicions, així com la dotació d’un pressupost suficient d’aquest programa de participació ciutadana. Calabuig també ha incidit en les actuacions que el govern municipal es va comprometre amb Compromís a realitzar en el pressupost de l’any passat i que no s’han acomplit, com la construcció d’una parada del bus urbà per al Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca i l’accessibilitat de l’antic Ajuntament. El portaveu també ha plantejat la necessitat de desenvolupar un Pla Municipal de Salut mental i Educació emocional als centres educatius, en col·laboració amb les comunitats educatives, així com una major inversió en gestió de residus verds i ajudes al lloguer jove.

    En paraules del portaveu de Compromís per Ontinyent, “ja vam exposar en roda de premsa que per a nosaltres és irrenunciable l’execució de totes les obres i projectes pendents d’Ontinyent Participa. Van ser les ontinyentines i ontinyentins qui van expressar fa quatre i tres anys que volien aquestes obres, i el govern municipal no pot fer interpretacions interessades o mirar cap a un altre costat respecte al compliment d’aquestes actuacions”.

    “Cal una nova coberta per al mercat municipal, ja que l’actual conté un material cancerigen com és l’amiant. Aquesta obra s’hauria d’haver iniciat molt abans de la pandèmia, ja que la proposta portava més d’un any votada en aquell moment. Si en aquests moments no es pot fer immediatament perquè implica tancar el mercat, almenys s’hauria de pressupostar alguna partida per poder fer l’obra ràpidament d’ací a uns mesos, quan arribe el moment idoni per a no perjudicar en excés l’activitat comercial. També és d’obligat compliment una zona definitiva de grans concerts i festivals que puga atraure esdeveniments importants i que no pot donar-se per complida canviant de provisional a definitiva la zona de Tortosa i Delgado, que no reuneix les condicions de la proposta votada. Per últim, és evident la voluntat de la ciutadania de veure complida la millora de l’accés de vianants de l’Estació al Cementeri, per fer-la més segura” ha exposat Calabuig.

    Per altra banda, el regidor ha subratllat que “ens resulta molt preocupant que després d’un any no s’haja fet cap pas endavant en dos de les principals condicions que vam posar per a votar a favor el Pressupost de 2021. L’antic Ajuntament necessita ser adaptat per complet per a persones amb mobilitat reduïda, però un any després d’arribar a un acord i comptar amb un compromís del govern municipal en aquest sentit, no s’ha fet res. Per altra banda, el govern municipal també es va comprometre a realitzar una parada de bus urbà per al col·legi Vall Blanca de la ciutat, que tampoc s’ha dut a terme fins ara. Ens sentim enganyats, ja que ha passat un any i han faltat a la seua paraula després del nostre vot a favor responsable, endarrerint les solucions a necessitats de la ciutadania”.

    Nico Calabuig també ha manifestat que “en la reunió hem insistit en altres qüestions que són prioritàries per a nosaltres, com la necessitat de desenvolupar un Pla Municipal de Salut mental i Educació emocional als centres educatius de la ciutat, en col·laboració amb les comunitats educatives. Aquesta iniciativa ha d’arribar a tots els centres, i aportar la formació i les eines a totes les parts implicades en l’aprenentatge per abordar les problemàtiques que pateixen infants i adolescents en el seu dia a dia, i que han de ser treballades de manera completa i adequada per tal d’evitar problemes d’autoestima, possibles assetjaments, etc. Considerem que en eixe sentit seria crucial que la regidoria d’Educació es posara mans a l’obra i abordara una necessitat educativa clau per al desenvolupament personal de l’alumnat”.

    “A més, també hem reclamat un augment major de la inversió en el foment del lloguer jove, ja que tot i que passa de 6.000 a 15.000 euros, ens continua semblant insuficient. Prioritzant temes importants com aquest, l’Ajuntament té capacitat per a implementar polítiques més ambicioses, i dotades de major pressupost, que ajuden a les generacions més joves a poder desenvolupar el seu projecte de vida amb major solidesa. A més a més, també reclamem més inversió en la gestió de residus verds, ja que hem d’estudiar totes les alternatives vigents i futures per a tractar de forma més sostenible els residus verds que es generen a la nostra ciutat. És la nostra salut i la del planeta el que està en joc”, ha explicat Calabuig.

    El portaveu ha conclòs assenyalant que “posem sobre la taula qüestions de sentit comú i que se centren a millorar la qualitat de vida de les persones a Ontinyent. La participació ciutadana i el compliment de les prioritats d’inversions urbanístiques expressades per la gent, l’accessibilitat per a totes les persones, la igualtat d’oportunitats, el benestar físic i emocional dels i les estudiants, les alternatives de futur per al sector jove i la sostenibilitat són aspectes que han d’estar al centre de l’acció política d’aquest ajuntament, i també del seu Pressupost. Per eixe motiu, seguirem insistint i reclamant allò que Ontinyent necessita”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -