24/04/2024 - 16:07
Més

    Reis Gallego destaca la creixent aposta per la Renovació Pedagògica i les activitats educatives

    Altres notícies

    la Directora General d’Innovació Educativa de la Generalitat Valenciana, Reis Gallego, constatava aquest dijous a Ontinyent que els centres educatius de la ciutat han quintuplicat als últims anys els projectes innovadors que opten a ajudes públiques d’àmbit autonòmic. Gallego feia estes declaracions en una visita als projectes que està desenvolupant el CEIP La Solana, durant la qual el director del centre, Joan Mira, i diverses representants del claustre explicaven les actuacions que es duen a terme en aules especials multisensorials, experimentals o de teatre.

    Gallego, que es reunia al mateix centre amb l’Alcalde Jorge Rodríguez, el regidor d’Educació Óscar Borrell i representants de les AMPES de tots els centres per parlar al voltant de les subvencions autonòmiques per a activitats extraescolars al curs 2021/2022, es mostrava “impresionada” pels projectes quees desenvolupen a La Solana i destacava la creixent aposta a la ciutat per la renovació pedagògica i les activitats educatives. Una aposta que el regidor d’Educació vinculava a “la cultura d’innovació” que s’ha instaurant als centres, i que s’ha vingut afavorint i potenciant amb activitats com la Setmana Pedagògica, que en la seua darrera edició del mes de juny replegava un total de 15 projectes educatius innovadors, que seran recollits en un llibre coordinat des del Departament Municipal d’Educació.

    Presentació del llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”

    Després de la visita al CEIP La Solana i la reunió amb l’Alcalde, el regidor d’Educació i les AMPES; la Directora General, ja en la seua vessant com a experta en feminisme, es desplaçava a la Biblioteca de Sant Josep per presentar el seu llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”, en un acte al qual comptava amb la presentació del regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, i la introducció de la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix.

    En l’acte, Gallego explicava que el llibre, ideat després d’una taula rodona al festival “Feslloc” de música en Valencià de 2014, analitza la realitat de la indústria musical pública i privada valenciana, mostrant una estratègia d’accions a desenvolupar per tal d’aconseguir “que les dones tinguen l’espai que els pertoca a l’escena musical, i que a sovint les administracions públiques incompleixen”.

    En aquest sentit, explicava que l’article 26 de la llei autonòmica d’Igualtat determina que cap esdeveniment públic no pot no tenir paritat a la seua programació, “un fet que molt a sovint venen incomplint els ajuntaments”, que deurien tenir com exemple accions com les d’actuacions musical de dones previstes per a l’edició d’enguany de la Fira d’Ontinyent. Gallego destacava la iniciativa com a “molt encertada”, i encoratjava a la resta d’ajuntaments de la comarca “a continuar amb l’estela d’activitats com aquesta”, d’un govern local “que està molt cocienciat amb la defensa de la igualtat”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -