Una oferta estival “activa i creativa” per als joves de la mà del CLJO

0

A l’estiu “tot reviu” i per això el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent torna amb una programació d’activitats que es consolida com una alternativa d’oci saludable i cultural per als més joves de la nostra població, durant el mes de juliol

D’aquesta manera, i en coordinació amb l’Ajuntament d’Ontinyent, el CLJO organitza l’Escola d’Estiu Municipal “Atreveix-te a crear!” on xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys gaudiran al col·legi Carmelo Ripoll de 8.30h a 14h, d’activitats i dinàmiques relacionades amb el món de l’art que els permetrà adquirir valors de respecte al medi ambient i l’expressió d’emocions i sentiments. Es realitzaran tallers on experimentar amb diverses tècniques artístiques com: pintura, escultura, teatre, música, etc., així com animacions, jocs d’aigua i esports. El preu mensual d’aquesta activitat serà de 110€. No obstant això, si es fa l’ingrés abans de dia 30 de maig el cost es rebaixa a 105€. També, es dona la possibilitat d’elegir opcions quinzenals: de l’1 al 17 de juliol  per 70€ i del 21 al 31 de juliol per 60€.

El Regidor d’Educació, Pepe Pla, ha explicat que “amb aquesta Escola d’Estiu es dona treball temporal però digne als i les joves, ja que al ser el CLJO una entitat sense ànim de lucre, el preu es assequible i els diners de la inscripció es reinverteixen sobre els propis xiquets i sobre un jornal just amb el que dignifiquem la tasca dels monitors de temps lliure, que seleccionen els propis joves amb una borsa de treball”. Pla destacava que “l’any passat, aquesta escola va ser una primera experiència laboral molt satisfactòria per a molts joves, i estem segurs de que aquesta nova edició també va a ser un èxit”, manifestava.

A més, s’ha presentat també per segon any consecutiu, Activa’t! un projecte dirigit a joves de 12 a 16 anys, que es durà a terme en diferents localitzacions de la ciutat. Aquest programa es divideix en 5 blocs temàtics per tal de fer partícips als joves d’activitats socials, mediambientals, culturals, creatives, històriques i esportives a través de gimcanes, graffitis, rutes, visites… Aquesa proposta, comptarà amb el suport de l’IVAJ.Generalitat Jove i l’Ajuntament d’Ontinyent, i el seu preu serà de 100€, amb un horari de 9h a 14h.

Els interessats poden ampliar la informació a la seu del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent al barri del Llombo (C/Jaume I El Conqueridor nº 13 baix), al telèfon 962383751, per correu electrònic a conselljoventut@gmail.com i a la seua web www.joventutontinyent.com; o bé al departament d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent en horari de 9h a 14h i al telèfon 962918226.

El CLJO, com a òrgan de representació del jovent associat, té com objectius principals dinamitzar la joventut local així com fomentar l’associacionisme i la participació juvenil, i “amb aquestes propostes podrem apropar-nos als més joves de la població, un sector clau per al futur desenvolupament del teixit  social ontinyentí que cal cuidar” afirmava el seu president Natxo Mollà.

A més subratllava que “el CLJO és una entitat sense ànim de lucre que no busca benefici sinó, oferir un servei de  qualitat a la mà de tots els joves i famílies. Per això, un objectiu prioritari d’aquestes activitats és fomentar l’ocupació jove i, amb “Activa’t” i “Atreveix-te a crear!”, es dona l’oportunitat d’augmentar l’experiència laboral de molts joves, mitjançant la creació d’una borsa de treball pròpia, millorant les condicions laborals de la figura professional del monitor/a d’oci i temps lliure. A més, dins de la seua programació anual, ofereixen el curs de monitor/a en temps lliure, “per tant, també poden ser un lloc on posar en pràctica els coneixements adquirits en aquest curs”.

La tècnica del CLJO, Maria Fuset, informava que en breu anunciaran els tallers que, com cada any, ofereixen al jovent ontinyentí també durant l’estiu. Es podrà trobar tota la informació detallada sobre els programes estiuencs presentats, el període per a presentar-se a la borsa de treball per a monitor/a de temps lliure i tallers a la seua web.

Publicitat