Xerrada informativa a Ontinyent per frenar l’expansió del mosquit tigre

0

L’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat per al pròxim dijous una xerrada informativa de prevenció i lluita contra el mosquit tigre. Es tracta d’una de les accions previstes al marc del Pla Municipal reactivat per la regidoria de Sostenibilitat per evitar l’expansió al terme d’aquest insecte, espècie exòtica originària del sud-est asiàtic, potencial transmissora de diverses malalties infeccioses. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, explicava que “aquesta activitat té com a objectiu informar a la ciutadania de les mesures amb les quals pot col·laborar i conscienciar de com és d’important aquesta per evitar la proliferació del mosquit, ja que les accions dels veïns i veïnes són la millor manera per a frenar l’expansió” declarava.

D’aquesta manera, el dijous 10 de juny a les 19:30 hores tindrà lloc la xerrada a la Casa de la Cultura de Sant Rafel. L’activitat anirà a càrrec del director de qualitat de CTL, empresa de control de plagues i sanitat ambiental, Josep Garcia Moreno i d’un tècnic de Salut Pública del Departament Xàtiva-Ontinyent. Entre algunes de les pautes que s’indicaran es troba evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

Cal recordar, que des de l’Ajuntament també s’han posat en marxa accions de vigilància i control com la instal·lació de trampes en jardins i parcs públics amb control setmanal, i la prospecció d’embornals i xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada.