El Consell Municipal de Cooperació presenta la seua programació anual a Ontinyent

0

El Consell Municipal de Cooperació de l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una programació anual que inclourà exposicions, encontres i xerrades, entre altres activitats. La regidora de Cooperació, Katty Ushiña explicava que “volem treballar en dues línies importants com són la cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i la sensibilització social a l’àmbit local, i és per això que el Govern d’Ontinyent continua invertint en aquesta àrea incrementant un 2,27% la partida per al Fons de Solidaritat i un 4,76% l’aportació al Fons Valencià per la Solidaritat” declarava.

D’aquesta manera, la programació s’encetarà el pròxim 9 de maig a les 11:00 hores a la plaça Major amb l’acte final de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) de l’ONGD Escoles Solidàries. De vesprada, a les 19:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent tindrà lloc la xerrada-coloqui “Un món desigual. Moltes coses a fer” a càrrec d’Arcadi Oliveres, president de l’Associació Justícia i Pau de Barcelona. El dia 19 de maig, Ontinyent acollirà la celebració provincial del Dia Mundial de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, on al voltant de 600 voluntaris es reuniran a la plaça Mestre Ferrero.

La programació continuarà a octubre amb la ja tradicional campanya de sensibilització “Pobresa Zero”, en la qual s’inclouran xerrades, concentracions i activitats destinades a l’alumnat de la ciutat. També a octubre, del 22 al 26, es durà a terme la campanya “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat. Aquesta iniciativa tractarà de territorialitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible per acostar-los a la població a través de la sensibilització, la documentació i l’apoderament amb exposicions i activitats didàctiques i lúdiques. Finalment, al mes de desembre se celebrarà l’Encontre de Nacions.

A tota aquesta programació s’ha d’afegir l’exposició itinerant “Coneixes els projectes de cooperació d’Ontinyent?” que durant tot l’any recorrerà els centres educatius i entitats de la ciutat per donar a conèixer els projectes de cooperació que han sigut subvencionats l’any 2017 i la seua importància. Katty Ushiña remarcava que “des d’Ontinyent estem contribuint al desenvolupament humà, sostenible i equitatiu dels països en vies de desenvolupament. Amb aquesta programació volem fomentar la sensibilització social amb actituds solidàries, incentivant la toma de consciència de la ciutadania al voltant de les realitats d’altres zones, així com donar a conéixer el treball, i el seu efecte, que les distintes ONGDs del municipi porten fent en aquest sentit” concloïa la regidora.