31/01/2023 - 14:16
Més
  IniciDestacatSanitat anúncia el tancament de Medicina Interna d'Ontinyent durant l'estiu

  Sanitat anúncia el tancament de Medicina Interna d’Ontinyent durant l’estiu

  La Conselleria de Sanitat ha anunciat el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent a partir del pròxim 1 de juliol. Aquesta decisió ha despertat un malestar per la pèrdua de serveis sanitaris, de la ciutat, on ja va desaparèixer el servei de diàlisi.

  Segons ha informat el diari Levante, el servei del centre es mantindrà amb una Unitat de Curta Estada que s’encarregarà dels casos que no requerisquen d’una hospitalització llarga, però els pacients que precisen d’una assistència prolongada seran enviats a l’hospital de Xàtiva.

  La decisió, comunicada pels responsables sanitaris als sindicats i al personal del centre sanitari, respon a la petició que fa mesos va formular el propi servei de medicina interna davant la falta estructural de professionals que pateix en el Departament de Salut, una situació que es veu agreujada en períodes vacacionals. Un escrit traslladat al setembre pels internistes definia la situació com a «crítica» i «insostenible» i advertia de la repercussió negativa de les mancances de personal sobre la qualitat assistencial donada la «incapacitat material» de cobrir els tres llocs de guàrdia diaris en els dos hospitals de l’àrea de salut per la sobrecàrrega existent, agreujada per la fugida de professionals a altres llocs on les condicions són millors.

  Des del Departament deSalud Xàtiva-Ontinyent emmarquen la mesura en la posada en marxa d’un programa per a millorar les sinergies dels seus dos hospitals durant aquest estiu. Fonts sanitàries defensen que l’objectiu és continuar mantenint una atenció integral, especialitzada i de qualitat als pacients de medicina interna malgrat el minvament de personal que es produeix a l’estiu. Els internistes de l’àrea de salut seran els qui gestionen els circuits assistencials entre els dos centres sanitaris.

  Però les reaccions al tancament de la planta de medicina interna a Ontinyent no s’han fet esperar. L’alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, ha exigit a la Conselleria de Sanitat que reconsidere la decisió, també des del PP ha denúnciat el caos sanitari que podria suposar aquesta decisió, des de Compromís han demanat explicacions per la perdua de serveis de l’hospital d’Ontinyent.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit