28/03/2024 - 14:27
Més

    La Vall Ens Uneix qualifica de “retallada històrica” el tancament del servei de medicina interna de l’Hospital d’Ontinyent

    Altres notícies

    L’anunci de la Conselleria de Sanitat de tancar la planta de medicina interna de l’Hospital General d’Ontinyent des del dia 1 de juliol representa, segons Natàlia Enguix, portaveu de la Vall Ens Uneix, “una de les majors retallades que ha patit la sanitat pública d’Ontinyent i de la comarca de la Vall d’Albaida en els últims anys”. Enguix ha qualificat el tancament de la planta de “greu imprevisió” per part de la conselleria i és una mesura que s’afegix a les retallades aplicades per la Conselleria de Sanitat en el servei de diàlisi, dermatologia o cardiologia. “Exigim a la conselleria el manteniment del servei de medicina interna a l’hospital d’Ontinyent i que es dote del personal necessari per donar un servei de qualitat a la nostra població”.

    La portaveu de la Vall Ens Uneix ha insistit en què la planta de medicina interna és bàsica per a la gent gran i per a les persones amb malalties cròniques i que, per tant, és incoherent i trenca el discurs antidespoblament del Consell del Botànic: “és absurd que parlen de lluitar contra el despoblament de les comarques de l’interior i al mateix temps tanquen serveis bàsics com la sanitat”, ha exposat Natàlia Enguix.

    En aquest sentit, la portaveu de la Vall Ens Uneix s’ha mostrat crítica amb la postura de Compromís per Ontinyent, i especialment amb el seu portaveu, Nico Calabuig, qui ha anunciat que la coalició valencianista vol tractar aquest assumpte a les Corts: “el senyor Calabuig pensa que la gent d’Ontinyent es tonta i no sap que el seu partit és també responsable de tancament de la planta de medicina interna d’Ontinyent, o és que la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro, no és de Compromís?, a qui vol enganyar derivant el problema a una pregunta en les Corts. En lloc d’alçar el telèfon i exigir al seu partit que no tanque la planta, se’n va a les Corts a marejar la perdiu. Eixe és el nivell d’influència que té el senyor Calabuig en el seu partit a Valéncia.

    Tot açò constata, segons Natàlia Enguix, que la Vall Ens Uneix és “l’única formació política capaç de defensar els interessos d’Ontinyent i de la comarca a València per damunt dels interessos partidistes. Per això el nostre diputat, Joan Sanchis, exposarà este problema el dimarts, al pròxim ple de la diputació”. En aquest sentit, Natàlia Enguix ha insistit en què si el nou hospital està en construcció és pel nostre alcalde, Jorge Rodríguez, que quan va tindre responsabilitats a València va prioritzar Ontinyent i per això en uns mesos tindrem el nou hospital que ens meresquem.

    Així mateix, la portaveu de la Vall Ens Uneix ha anunciat que el grup municipal presentarà una moció al ple de l’Ajuntament d’Ontinyent i al ple de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida instant a les alcaldesses i alcaldes de la comarca a exigir a la Conselleria de Sanitat que mantinga el servei de medicina interna a Ontinyent, perquè és una mesura que afecta no sols a la població d’Ontinyent sinó també a la ciutadania de la Vall d’Albaida.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -