22/06/2024 - 21:37
Més

  Ontinyent ultima els preparatius per a la festa del “Bou en Corda”

  Altres notícies

  La Regidoria d’Obres realitza actuacions al recorregut del bou per minimitzar el risc de caigudes i accidents
  El regidor de Seguretat anima a la ciutadania a gaudir de la festa respectant els animals i complint les normes

  L’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant els preparatius per afavorir que la festa del “Bou en Corda”, que tindrà lloc aquest divendres, dissabte i diumenge, puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. A banda de coordinar-se l’habitual col•locació de les barreres, des de les Regidories d’Obres, Parcs i Jardins i Neteja s’ha procedit a realitzar diverses actuacions per millorar el recorregut de la festa, que inclou carrers com el Camí dels Carros i de la Cantereria, les places de Baix, de l’Escurà i Major, el carrer del Regall i els diversos carrers del nucli històric de la ciutat, La Vila.

  PreparacioEmbolàBouCordaOntinyent2013Estes tasques han inclòs la neteja i el cobriment de clots al recorregut, el desbrossament del pàrking del Regall, la col•locació de sorra als embornals, així com actuacions a l’espai de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, la col•locació d’urinaris mòbils en diversos punts del recorregut, i s’actuarà diàriament per fer una neteja intensiva de la zona. El regidor responsable d’estes àrees, Manuel Cuesta, destacava que “del que es tracta es que el recorregut siga el més net i menys problemàtic possible, amb els menors obstacles, per tal que els corredors puguen gaudir de la festa minimitzant el risc de caigudes i accidents”.

  En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Maria Hoyos, ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat durant la festa del bou en corda. A banda del dispositiu especial previst per les forces i cossos de seguretat, que va estar tractat a la darrera Junta de Seguretat realitzada el passat 14 de novembre, l’edil ha destacat com a “fonamental” la col•laboració ciutadana per gaudir de les festes sense incidències.

  Hoyos ha recordat que el reglament que va establir a l’any 2007 la Generalitat Valenciana prohibeix participar activament als menors de 16 anys, a aquells que no estiguen en les adequades condicions físiques, i a aquells que es troben baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques: “aquest detall, que sembla evident, es de gran importància per evitar disgustos, pel que demanem encaridament que es respecte esta norma, ja que l’acte del bou és perillós”, destaca.

  Per altra banda, el regidor ha posat de relleu que “la festa del bou en corda és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte, a l’igual que les persones que no estiguen en condicions”. José Maria Hoyos recordava que durant els tres dies de festa, el nucli històric de la ciutat es veurà subjecte a les habituals prohibicions d’estacionament, i destacava igualment que hi ha altres aspectes a tenir en compte com la prohibició de vendre a menors pe¬tards o begudes alcohòliques, preparar o vendre aliments i begudes a la via pública, o exercir al llarg del recorregut del bou cap activitat als localss sense llicència.

  Tant Manuel Cuesta com José Mª Hoyos han recordat que “lògicament tampoc es pot embrutar la via pública, i cal respectar les normes bàsiques de convivència per a poder gaudir d’unes festes a les quals els ontinyentins i visitants estem segurs que donaran una nova mostra del seu civisme i respecte per les tradicions que es mereix una festa tan tradicional com la del bou embolat en les Festes de la Puríssima”, conclouen. Els actes taurins de les festes començaran divendres a les 15:30 amb “l’embolà”, reprenent-se dissabte a les 12:00 i les 15:30, i diumenge a les 16:00.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -