18/04/2024 - 11:28
Més

    El PSOE comarcal demana un servei de diàlisi públic des d’un centre hospitalari

    Altres notícies

    El PSOE comarcal també ha fet públic el seu posicionament després de l’anunci de la finalització del servei de diàlisi a la comarca. En un comunicat assenyalen que “En els últims anys de govern del Botànic, ha quedat palés la prioritat del Consell per garantir la salut de totes les persones en condicions d’igualtat i equitat. Les i els socialistes sabem que la sanitat és una de les millors eines per a acabar amb la desigualtat social” manifesta Fede Vidal, secretari comarcal d’acció política i polítiques municipals dels socialistes de la vall d’Albaida.

    Per als socialistes, segons Fede Vidal “no hem de caure en el parany, al qual alguns ens tenen acostumats de pensar que te igual com és la forma de gestió de la sanitat, perquè si alguna cosa sabem és que només mitjançant la sanitat gestionada directament per l’administració es pot garantir el dret a la salut de totes les persones.”

    Vidal manifesta que “No pot tornar a ocórrer que perquè a una empresa no l’interesse prestar un servei, es deixe de la nit al dia de prestar-lo, la millor manera d’evitar-lo és internalitzant el servei” assegura el secretari comarcal d’acció política i polítiques municipals.

    “Volem que la Conselleria treballe perquè els serveis concertats passen a ser oferits de manera directa per la sanitat pública. Però és un procés complex i que necessita recursos econòmics i humans dels quals venim greument afectats de l’herència en Sanitat de l’època del PP. És de valorar que l’actual govern de la Generalitat estiga avançant de manera progressiva, segura i integral”. En eixe sentit expliquen que “Internalitzar aquest servei no és un assumpte menor, requerix planificació. De moment, aquesta situació transitòria no impedix que els pacients que ho necessiten siguen tractats de manera regular i amb un tractament cobert per la Conselleria. Mentres s’està treballant per recuperar per a la gestió pública departaments sencers, serveis i prestacions, i tant de bo es poguera fer tan ràpid com volguérem” assenyala Vidal.

    El servici ha de garantir la seua prestació i aquelles persones que necessiten sotmetre’s a hemodiàlisis ho han de rebre de la manera més tranquil·la possible, dins del sistema sanitari públic a centre l’hospitalari que trien.

    Des del PSOE afirmen que “som conscients que quan es parla de recursos públics hem de dotar de la major eficiència i eficàcia a la gestió, perquè sabem que els recursos de la Generalitat són els que són. Per això en la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió no s’ha de renunciar a la col·laboració pública privada, però quan estem parlant de la prestació d’un servei públic bàsic com és l’assistència sanitària, no podem acceptar el discurs que la gestió privada és millor perquè és més eficient, perquè l’eficiència no sols es mesura en diners, sinó en qualitat assistencial. L’assistència sanitària no pot estar subjecta al compte de resultats d’una empresa, ni pot mesurar-se únicament en termes econòmics” conclou Vidal.

    “És per això que els Socialistes de la Vall d’Albaida actuen amb coherència i defensen i exigim que el servei d’hemodiàlisi s’incloga en la cartera de serveis del nou Hospital d´Ontinyent, i així ho hem sol·licitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. No podem permetre que la qualitat assistencial que mereixen els nostres veïns i veïnes estiga subjecta a criteris de rendibilitat d’una empresa privada” concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -