11/12/2023 - 15:43
Més

  El nou hospital d’Ontinyent oferirà servei de diàlisi

  Altres notícies

  El nou hospital que s’està construint en la localitat d’Ontinyent oferirà el tractament de diàlisi als pacients que el necessiten. Mentrestant, a partir del pròxim 23 de febrer, l’hospital de Xàtiva els atendrà fins que entre en funcionament el nou centre hospitalari.

  El servei de diàlisi a Ontinyent i que finalitza el pròxim 22 de febrer es troba a càrrec d’una empresa externa, ela qual, per decisió de la pròpia entitat, ja que ha decidit cessar aquesta activitat.

  Des del departament de salut Xàtiva-Ontinyent s’ha realitzat un estudi per a poder oferir a aquests pacients la millor atenció sanitària fins que el nou hospital puga assumir aquesta prestació assistencial. Per això, s’ha posat a la disposició dels pacients totes les necessitats assistencials quant a transport i desplaçament fins a l’hospital de Xàtiva.

  A més, s’ha facilitat a la vintena de pacients que són atesos per aquest servei, la possibilitat de desplaçar-se a l’Hospital d’Alcoi en cas d’estar més prop dels seus domicilis.

  D’altra banda, l’Hospital de Xátiva ha condicionat el seu servei assistencial per a poder assumir als pacients amb la finalitat de garantir la major seguretat i oferir la millor qualitat assistencial. Així mateix, molts d’aquests pacients han estat en seguiment per aquest mateix servei de nefrologia, per la qual cosa suposa una major facilitat a l’hora de realitzar el seguiment i continuïtat en l’atenció dels pacients.

  Reunions sobre el servei de diàlisi

  Demà dilluns 15 de febrer, tant la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, com la Subdirectora General de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz Cavanilles, facilitaran a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tota la informació sobre com es continuarà prestant el servei de diàlisi de manera provisional a l’Hospital de Xàtiva o Alcoi, fins a la posada en funcionament del nou Hospital d’Ontinyent.

  La Secretària Autonòmica de Salut Pública, explicarà com es procedirà per a la internalització del servei de diàlisi en el Departament de Salut Xativa-Ontinyent, amb la finalitat de garantir el benestar de les persones, i evitar que el servei es deixe de prestar per falta de professionals. “En qualsevol cas, la solució, tant transitòria fins a la posada en funcionament de l’hospital, com la definitiva, s’adopten sota el criteri d’evitar la pèrdua de qualitat de vida en els pacients que vénen rebent el servei” segons Isaura Navarro.

  La Conselleria de Sanitat i Salut Pública oferirà als pacients de la comarca que, de manera temporal fins que es pose en marxa el nou hospital, puga triar on fer la diàlisi, bé a l’Hospital de Xativa o bé en el d’Alcoi.

  En el mateix sentit, també la setmana vinent tant Isaura Navarro com Cristina Ruiz es reuniran amb el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i amb els alcaldes d’Albaida, Bocairent i Montaverner, municipis als quals també afecta la reorganització del servei.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -