24/04/2024 - 16:23
Més

    Compromís per Ontinyent critica que no es convoque Ple Ordinari ni hi haja notícies del pressupost municipal 2023

    Altres notícies

    Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat la no convocatòria de Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent en novembre, impedint el tractament de mocions dels grups polítics i el punt de precs i preguntes, així com la inexistència de novetats sobre el pressupost municipal de 2023, a un mes de finalitzar l’any. El regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno han lamentat el perjudici a la tasca de fiscalització i participació dels grups polítics de no convocar de manera ordinària el Ple, i el perill que el pressupost no entre en vigor l’1 de gener si es retarda la seua aprovació.

    En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “la situació social i econòmica derivada de la inflació està provocant efectes negatius en l’economia de les famílies, empreses i col·lectius socials d’Ontinyent i açò exigeix un pressupost municipal adaptat a les necessitats reals de la ciutat en aquests moments. Sobretot, perquè la previsió d’ingressos i despeses de l’Ajuntament hauria d’aportar solucions al context actual, millorar els serveis públics i atendre les inversions vertaderament prioritàries per a la ciutadania. Per tant, a aquestes alçades de l’any ja hauríem de tindre, com a mínim, un projecte de pressupost per estudiar-lo als Consells de participació i per part de tots els grups polítics municipals. Més encara tractant-se d’un govern amb majoria absoluta, amb 17 regidors i regidores per a poder dissenyar el pressupost”.

    “De fet, per tal de fer un bon pressupost municipal que puga entrar en vigor el primer dia de l’any 2023, ja hauríem d’estar debatent-lo i a punt d’aprovar-lo. En eixe sentit, ajuntaments com València, Catarroja, Manises o Xàtiva ja ho han fet, fins i tot des de fa setmanes. A més, es tracta d’ajuntaments amb governs de coalició o en minoria, en els quals cal habitualment un procés de negociació més profund i llarg. Açò demostra que les majories absolutes com la que governa l’Ajuntament d’Ontinyent no són necessàriament més àgils per a gestionar, sobretot si hi ha una paràlisi evident des de fa mesos i les prioritats no estan clares”, ha apuntat Calabuig.

    Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha manifestat que “una vegada més, la capacitat de fiscalització i participació política dels partits de l’oposició es veu debilitada per la no convocatòria de Ple Ordinari, i l’absència de mocions, precs i preguntes. El nostre grup va demanar la incorporació d’aquests punts al Ple Extraordinari d’aquest dijous, una decisió que depén d’alcaldia i es pot efectuar sense problemes, tal com ha ocorregut en altres ocasions durant la legislatura, i se’ns va negar. Lamentem el perjudici que les decisions de La Vall ens Uneix provoquen en la qualitat democràtica d’aquest ajuntament, ja que aquests dos punts són claus per a la tasca i la iniciativa dels grups de l’oposició, i per a donar veu a la ciutadania a través dels seus representants públics”.

    “En definitiva, estem patint les decisions poc democràtiques d’una majoria absoluta, i a la vegada tampoc existeix l’eficàcia en la gestió que alguns atribueixen a aquest tipus de governs. Davant aquest context, des de Compromís per Ontinyent continuarem treballant en totes les vies al nostre abast per a fer arribar les nostres propostes, desenvolupar la nostra tasca fiscalitzadora, i treballar en la millora diària de la vida de les ontinyentines i ontinyentins”, ha conclòs Moreno.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -