El Ple abordarà la revisió del Pla Local de Cremes per organitzar-lo en dues zones

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent abordarà en la seua sessió d’aquest dijous la revisió del Pla Local de Cremes en la que ha estat treballant la regidoria de Sostenibilitat en coordinació amb les entitats que participen del Consell Local de Medi Ambient. La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que una dels canvis més importants d’esta revisió és el canvi en l’organització espacial i temporal de les cremes, “que van a seguir restringint-se i a les que anem a seguir donant alternatives”, avançava. La revisió del pla ja va estar aprovada pel Consell Local de Medi Ambient, i amb la seua aprovació inicial al ple municipal, passarà a la Conselleria per tal que aquesta done la seua aprovació definitiva, per tal que quan s’alce la prohibició de cremes en la propera tardor ja puga estar vigent.

Amb els canvis introduïts, el pla passa de les actuals tres zones a dues (zona general i zona de màxim risc, formada pels terrenys de la interfície agrícolaforestals o urbanoforestals que es troben en una franja de menys de 30 metres de marges, cunetes o formacions vegetals amb continuïtat amb el terreny forestal). Pel que fa al calendari, es permetrà fer cremes des del trenc de l’alba i fins a les 13:00 hores només dilluns i dimecres a la zona general i dimarts i dijous a la zona de màxim risc, fent-se cremes de matolls només fins les 11 a les zones generals i estant prohibides a la de màxim risc. Només es podrà cremar del 16 d’octubre al 31 de maig, excloent Setmana Santa i els dies en què la Generalitat decrete situacions que impedisquen fer cremes. Per altra banda, no es podrà cremar cap tipus de resta de jardineria en cap moment de l’any, d’acord amb la legalitat vigent. En matèria mediambiental, el ple també tractarà la sol·licitu d’una subvenció per a la redacció del pla tècnic de gestió forestal sostenible de la Finca de Fuset.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …