19/03/2024 - 5:38
Més

    El Ple abordarà la revisió del Pla Local de Cremes per organitzar-lo en dues zones

    Altres notícies

    El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent abordarà en la seua sessió d’aquest dijous la revisió del Pla Local de Cremes en la que ha estat treballant la regidoria de Sostenibilitat en coordinació amb les entitats que participen del Consell Local de Medi Ambient. La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que una dels canvis més importants d’esta revisió és el canvi en l’organització espacial i temporal de les cremes, “que van a seguir restringint-se i a les que anem a seguir donant alternatives”, avançava. La revisió del pla ja va estar aprovada pel Consell Local de Medi Ambient, i amb la seua aprovació inicial al ple municipal, passarà a la Conselleria per tal que aquesta done la seua aprovació definitiva, per tal que quan s’alce la prohibició de cremes en la propera tardor ja puga estar vigent.

    Amb els canvis introduïts, el pla passa de les actuals tres zones a dues (zona general i zona de màxim risc, formada pels terrenys de la interfície agrícolaforestals o urbanoforestals que es troben en una franja de menys de 30 metres de marges, cunetes o formacions vegetals amb continuïtat amb el terreny forestal). Pel que fa al calendari, es permetrà fer cremes des del trenc de l’alba i fins a les 13:00 hores només dilluns i dimecres a la zona general i dimarts i dijous a la zona de màxim risc, fent-se cremes de matolls només fins les 11 a les zones generals i estant prohibides a la de màxim risc. Només es podrà cremar del 16 d’octubre al 31 de maig, excloent Setmana Santa i els dies en què la Generalitat decrete situacions que impedisquen fer cremes. Per altra banda, no es podrà cremar cap tipus de resta de jardineria en cap moment de l’any, d’acord amb la legalitat vigent. En matèria mediambiental, el ple també tractarà la sol·licitu d’una subvenció per a la redacció del pla tècnic de gestió forestal sostenible de la Finca de Fuset.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -