29/02/2024 - 0:51
Més

  La Diputació de València destina 23,7 milions d’euros a la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  El pressupost de la Diputació de València per al 2023 aprovat aquest dimecres, 30 de novembre, compta amb 23.761.832,01 euros destinats al conjunt dels 34 muni-cipis de la Vall d’Albaida. Aquesta quantitat “creixerà al llarg de l’any amb les as-signacions dels fons de lluita contra el despoblament i de suport a localitats turís-tiques així com els programes del Pla Reacciona o del SARC en els àmbits medi-ambientals i culturals, entre altres línies”, segons el PSPV-PSOE de la comarca.

  D’aquesta forma, “la Diputació aposta per la Vall d’Albaida amb xifres mai consig-nades per a la nostra comarca”, segons Fede Vidal, secretari general dels socialis-tes. Per això, Vidal assevera que “el municipalisme es demostra amb fets i aquest pressupost és una mostra clara de que una Diputació encapçalada pel PSPV-PSOE millora la vida de la ciutadania”.

  Els comptes provincials creixen un 9% respecte el 2022 i destinaran quasi un terç del total a transferències directes a ajuntaments i mancomunitats. En el cas de la Vall d’Albaida, es preveuen 14.061.208,01 euros del pla d’inversions que si bé cor-responen al bienni 2022-2023, la seua execució es realitzarà durant el nou exerci-ci. Addicionalment, els 34 consistoris de la comarca rebran, de forma incondicio-nada, 6.650.000 euros del Fons de cooperació amb un increment del 33%. Un al-tre àmbit significatiu esdevé el del finançament dels serveis socials municipals amb 2.220.224 euros.

  Així mateix, la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida comptarà amb 95.000 euros per a educadors ambientals i el grup d’acció local Som rurals té as-signats 35.000 euros per al seu funcionament. Sens dubte, “aquest suport a enti-tats destinades al desenvolupament del territori demostra el caràcter comarca-lista impregnat pel president, Toni Gaspar, a la Diputació”, en paraules de Fede Vidal.

  Finalment, la institució provincial preveu en les despeses del 2023 un total de 500.000 euros per al Museu tèxtil d’Ontinyent i altres 200.000 euros per al desen-volupament del nou Museu internacional del toc manual de campanes d’Albaida (MITMAC). Aquest seguit de partides corroboren que “la Vall d’Albaida ha sigut escoltada i compta amb el suport del govern progressista de la Diputació de Va-lència”, com conclou el secretari general dels socialistes de la comarca.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -