Els establiments comercials d’Ontinyent podran obrir al públic el dilluns de Fira

El 8 d’abril passa a ser festiu no aperturable en substitució del 19 de novembre

Els establiments comercials d’Ontinyent podran obrir al públic les seues portes el dilluns de Fira, 19 de novembre de 2012, cosa que en principi no es podia fer en estar considerada esta jornada com a festa d’àmbit local. Al seu lloc, el diumenge 8 d’abril de 2012, festiu al qual la Conselleria d’Economia, Industria i Comerç  autoritzava a obrir, segons consta al Decret del Regidor de Comerç, Joan Sanchis, que autoritza aquest canvi.

Aquesta mesura es pren atès un expedient relatiu a la modificació de festius autoritzats per a l’obertura comercial a Ontinyent, al qual es contempla una petició formulada per ASUCOVA- Asociación de Supermercados de la Comunidad Valenciana, demanant aquest canvi, que era plantejat a les associacions de comerciants locals (Associació per a la Promoció del Comerç d’Ontinyent, Associació de Comerços i Serveis de Sant Rafael, Associació de Comerciants del Llombo, i al Centre Comercial El Teler), sense que cap d’elles s’haja manifestat en contra.

En l’expedient s’explica que la festivitat local del dia 19 de novembre, dilluns de Fira, “hauria provocat el tancament dels comerços dos dies consecutius i que el dia 8 d’abril, diumenge de Pasqua de Resurrecció, festiu d’àmbit estatal autoritzat per a l’obertura comercial en Resolució de 15 de desembre de 2011 de la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, és un dia on els ciutadans no tenen per costum la pràctica de l’activitat comercial, sent més bé un dia d’oci i esplai en zones rurals, i per tant no provocarà cap perjuí al comerç local el fet de no obrir els comerços este dia”.

Tenint en compte tots estos factors, el regidor de Comerç ha procedit a autoritzar l’obertura  al públic dels establiments comercials d’Ontinyent el dia 19 de novembre de 2012, en substitució del dia 8 d’abril de 2012, una decisió de caràcter vinculant per als comerços locals que no gaudisquen de llibertat horària. Els establiments comercials hauran d’informar adequadament al públic sobre la seua decisió de fer ús d’esta habilitació comercial i, si és el cas, de les hores en què romandran oberts, sense que puguen excedir de 12 hores d’obertura al públic.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

COEVAL reprén els encontres empresarials analitzant el nou escenari económic Post-Covid19

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida(COEVAL) ha représ, després de la finalització de l’estat …