El PP proposa crear ajudes per als comerços físics

0

En el ple d’aquest mes es debatrà la proposta presentada els populars d’Ontinyent amb l’acord que siga el propi ajuntament el que cree i gestione un lot d’ajudes directes al comerç en botiga física; el gran oblidat del Consell en el denominat Pla Resistir.

Segons explica la Portaveu Popular en la moció, Mercedes Pastor, “la moció que hem presentat pretén donar cobertura a les demandes del sector del comerç, que ha quedat exclòs del Pla Resistir i en el qual si es recullen les de l’hostaleria i sectors d’oci que reclamàvem”.

Com comenta Mercedes Pastor, “són molts els comerços en botiga física que estan veient minvades les seues vendes, degut en part a la restricció horària i també a la crisi que patim. Per això, proposem que dels excedents del Pla Resistir, al qual ens hem acollit a l’ajuntament d’Ontinyent i que ascendeix a 806.540 euros, l’ajuntament cree i gestione una línia d’ajuda destinada directament al sector del comerç físic”.

A més, afig la portaveu popular a Ontinyent, “hem proposat també que s’aplique, exclusivament en el programa d’ajudes del Pla Resistir, la possibilitat que l’ajuntament, amb càrrec a aquests fons del Pla, costege les despeses d’assessoria que la gestió de petició d’aquestes ajuda puguen ocasionar als peticionaris. Cal tindre en compte, que per a obtindre una ajuda han de recórrer a una assessoria, la qual cosa afig una despesa més. El que proposem és alleujar aquesta despesa amb aquesta proposta, tenint en quanta que es tracta d’una situació excepcional i sobrevinguda causada per la pandèmia”.

Finalment Mercedes Pastor ha comentat que espera comptar amb el suport de tots els grups per a portar avant aquesta proposta, factible totalment, ja que “en el moment en el qual aprovem l’adhesió al Pla Resistir sabíem que “en cas d’excedent de recursos aquests podien dedicar-se a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits en el decret. Aqueix és el cas del comerç físic i per això demanem la creació d’una línia d’ajudes específica per a ells”.

Publicitat