11/08/2022 - 16:10
IniciOntinyentFinalitzen les obres antiinundacions de Benarrai

Finalitzen les obres antiinundacions de Benarrai

L’Ajuntament d’Ontinyent reobri en la vesprada d’aquest divendres el tram del Passeig de Benarrai on s’han executat obres antiinundacions als darrers mesos. El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “ha estat una actuació complexa que venia reclamant el veïnat per resoldre els problemes d’inundacions als baixos i cotxeres d’esta zona en episodis de fortes pluges. És important resenyar que allò més important d’estes obres està baix terra, i que la zona verda que hen aprofitat per equipar a la superfície no es pot completar amb la plantació d’elements de jardineria fins esta tardor, ja que ara en estiu les altes temperatures impedirien el correcte desenvolupament d’estos elements”.

En concret, en esta actuació s’ha invertit 565.000 euros (majoritàriament procedents d’una subvenció tramitada amb la Diputació de València), que han permés perllongar la barbacana per a una millor captació d’aigües; excavar una zona de laminació per a obtindre una zona capaç d’acumular l’excés d’aigua; crear una xarxa de col·lectors per a reconduir les aigües; i restaurar la zona de laminació, creant una zona verda inundable de 2.500 m2. Amb estes obres es reduiran els cabdals punta i la quantitat d’hores als quals els conductes entren en càrrega total o parcial.

Sanchis recordava que la situació “era difícil de resoldre, ja que la zona replega les aigües que baixen des de la serra. En passar la DANA de 2019 es va posar en marxa una solució provisional, però ara amb esta actuació de molt més calat, tindrem una major seguretat davant els episodis de fortes pluges”, destacava. La zona verda de 2.500 m2 resultant sobre les noves canalitzacions s’ha equipat amb nous elements d’enllumenat, mobiliari urbà i un rocòdrom, a falta de la col·locació dels elements de jardineria i arbrat al mes d’octubre.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents