L’alcalde reunix telemàticament els portaveus per informar-los de les mesures contra el Coronavirus

0

L’acalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, es va reunir ahir de manera telemàtica els portaveus dels diferents grups municipals per informar-los del dia a dia de les mesures i les gestions amb què el Govern d’Ontinyent lluita contra el Coronavirus. Estos encontres telemàtics, que es realitzen amb una periodicitat setmanal, també s’evaluen les mesures aplicades i repleguen aportacions dels diferents partits, entre altres qüestions.

Així, en la reunió mantinguda hui per Jorge Rodríguez amb els portaveus de la Vall Ens Uneix (Natàlia Enguix), PP(Mercedes Pastor) i Compromís (Nico Calabuig), el primer edil explicava que la prioritat del Govern municipal durant estos primers dies de la pandèmia ha estat atendre a les persones amb majors dificultats. En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha exposat el bon resultat del servei telefònic d’atenció a la ciutadania, amb més de 90 peticions, o l’atenció que està prestant-se des del departament de Serveis Socials, especialment en casos com els de les persones usuàries del Centre Ocupacional o el Centre de Dia i el Servei d’Atenció a Domicili o el sosteniment del menjar a casa per a menors vulnerables.

Per altra banda, Jorge Rodríguez exposava el contingut de les reunions mantingudes per l’Alcaldia amb els agents socioeconòmics i invitava als portaveus a fer propostes en esta matèria. Jorge Rodríguez també ha anunciat que este dijous se celebrarà una reunió de seguiment amb els representants de la seguretat ciutadana, i ha parlat de qüestions relatives a la gestió municipal d’arees on els partits que no estan al Govern tenen delegacions, com el cas del cementeri, que s’ha tancat a les visites.

A l’encontre, el primer edil ha anunciat que davant la impossibilitat de fer plenaris, la cessió prevista de l’inmoble de l’antiga fàbrica de Bernabeu a la Conselleria per crear el nou Palau de Justicia va a fer-se per decret, que es ratificarà a la propera sessió plenària que es realitze després del decret d’alarma. Igualment, l’Alcalde exposa que va a “bon ritme” la priorització dels pagaments als autònoms i proveïdors, i ha dit que espera dinar xifres més exactes la propera setmana. Al mateix temps, dilluns està previst que se conega la modificació del calendari tributari per 2020, que contemplarà l’ajornament, suspensió i fraccionaments dels tributs i taxes municipals.

Per la seua banda, la portaveu del PP, Mercedes Pastor, ha preguntat sobre la necessitat de crear UCI provisional a l’hospital. A este respecte, l’Alcalde ha explicat que les autoritats sanitàries no consideren necessari una UCI provisional a Ontinyent, encara que l’Ajuntament atendrà les peticions i indicacions de la Conselleria de Sanitat. Des de Compromís s’ha proposat que es demane al Govern Espanyol la suspensió temporal del treball presencial a les empreses de sectors no essencials, una mesura que ha de vindre determinat per les administracions superiors i que per ara estes consideren que no s’ha de prendre.