25/04/2024 - 13:37
Més

    Unanimitat al Ple d’Ontinyent en defensa d’una línia de tren de Rodalies i electrificada a proposta de Compromís

    Altres notícies

    El passat dijous, El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar per unanimitat les dues mocions que el grup municipal Compromís per Ontinyent havia portat a la sessió, relatives a l’exigència de millorar de forma urgent la xarxa ferroviària valenciana i la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, així com condemnar les agressions ultres de tipus masclista, racista o LGTBIfòbic.

    En el cas de la moció sobre la millora de la xarxa ferroviària valenciana, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “és fonamental poder reclamar una millora de la nostra línia de tren, i de tota la xarxa de tren valenciana, des de la unitat. Però, a diferència d’altres vegades, hem de continuar endavant amb aquesta reivindicació, que és molt justa i necessària, i seguir mobilitzant a tots els pobles i ciutats i la seua gent per tal que ens escolten per fi”.

    “La moció és ambiciosa, ja que l’electrificació i conversió en Rodalies de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi suposaria un canvi revolucionari en la concepció actual d’aquesta línia de Mitja Distància, i implicaria també una inversió molt forta. A més, la prolongació de la línia fins a Alacant suposaria un pas de gegant en la connexió entre les Comarques Centrals i el sud del País Valencià. Actualment patim un greu aïllament entre les diferents zones del territori que, tot i no estar allunyades, estem completament desconnectades, més enllà de l’ús del cotxe. Ens queda un camí llarg de reivindicació i lluita pel nostre tren i com més persones ens sumem, més força tindrem”, ha subratllat Calabuig.

    Respecte a la moció de condemna a les agressions ultres, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha exposat que “ens alegra comptar amb el suport de tota la corporació de cara a condemnar aquestes mostres d’odi i intolerància que no tenen cabuda en la nostra societat. Com hem dit sempre, des de la institució més menuda a la més gran hem d’implicar-nos en aquesta problemàtica, ja que està en joc la vida i el benestar de moltes persones que pateixen agressions, pallisses, insults o fins i tot són assassinades, per motius d’origen, ètnia, gènere, orientació o identitat sexual, creences o llengua, entre altres”.

    “Hem de deixar clar que la responsabilitat dels i les governants està en garantir la llibertat i els Drets Humans, i que no podem tolerar ni admetre els discursos i actituds discriminatòries i intolerants que massa sovint estem veient en alguns partits i representants públics de l’extrema dreta. Cada agressió i expressió d’odi cap a una persona per la seua forma de ser o existir comptarà sempre amb tot el nostre rebuig i condemna”, ha conclòs Alberola.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -