21/07/2024 - 0:32
Més

  L’incendi forestal de Montixelvo obliga a desallotjar prop de 850 persones, i afectaria a 1400 hectarees de terreny

  Incendi Forestal a Montixelvo i Terrateig: L'evolució i els mesures preses. Nivell d'Emergència i Condicions Meteorològiques Crítiques: Risc extrem. Desallotjaments i Mobilització de Recursos: Una resposta àgil i col·laborativa. Balanç d'Evacuacions: Entre 800 i 850 persones afectades. Previsió de Superfície Afectada: Entre 1000 i 1400 hectàrees.

  Altres notícies

  Amb l’evolució de l‘incendi forestal a Montixelvo, les autoritats han emès una actualització sobre la situació actual i les mesures que s’han pres fins ara.

  L’incendi va començar prop d’un barranc de Montixelvo (València) i es va declarar en un nivell de preemergència 3. Les condicions meteorològiques, que inclouen una alerta per vents de nivell taronja en l’interior sud de València i una emergència de nivell 1 per vents a tota la Comunitat Valenciana, han complicat els esforços d’extinció. El nivell de risc segons el sistema Previfoc es troba en el nivell 3, que indica un risc extrem.

  A les 16:36 hores, es va establir la situació 1 del PEIF (Pla Especial d’Incendis Forestals) i un Índex de Gravetat Potencial (IGP) de 1, degut a la possible afectació de béns de naturalesa no forestal, com ara habitatges properes a la zona de l’incendi. A les 17:55 hores, es va declarar la Situació 2, demanant la necessitat d’activar recursos extraordinaris per a combatre l’incendi.

  Imatge del Puesto de Mando Avanzado (PMA) on s'organitzen les operacions de resposta a l'incendi a Montixelvo.
  Imatge del Puesto de Mando Avanzado (PMA) on s’organitzen les operacions de resposta a l’incendi a Montixelvo.

  S’ha convocat una reunió del CECOPI (Centre de Coordinació Operativa Integrat) per al 3 de novembre a les 10:00 hores al PMA (Puesto de Mando Avanzado) per continuar coordinant els esforços de resposta.

  Fins ara, s’han mobilitzat 3 mitjans aeris, i es preveu la incorporació de 2 més al llarg del matí. S’han desplegat 200 efectius, incloent-hi 6 mitjans terrestres de Castella-la Manxa, 9 unitats de Bombers Forestals de GVA, unitats de prevenció, autobombes, coordinadors forestals i dotacions de bombers del Consorci Provincial de València i del Consorci Provincial d’Alacant, així com brigades del Consorci Provincial de València, un coordinador de prevenció i altres recursos d’extinció, seguretat i atenció sanitària, amb la col·laboració de diferents administracions i voluntaris.

  Es preveu que s’afecten entre 1000 i 1400 hectàrees de terreny.

  S’han realitzat desallotjaments en diferents zones, inclòs les residències de Ador i Vilallonga, així com les urbanitzacions Tarrasó, La Corona i La Esclapisà a Villalonga, Castellonet de la Conquesta, les urbanitzacions d’Ador (La Ermita, Monte Corona, La Llacuna), Terrateig i la Font d’en Carrós. En total, s’han desallotjat prop de 850 persones, de les quals 87 han sigut albergades. A més, s’ha confinat la població de Potries a causa del fum.

  Població de Potries confinada a causa de l'impacte del fum de l'incendi.
  Població de Potries confinada a causa de l’impacte del fum de l’incendi. Imatge de @MeteoExtrema

  Davant d’aquesta crisi, s’han mobilitzat diversos recursos, com el PMA i SATCOM de l’AVSRE, el Subdirector General d’Emergències, un Tècnic de Emergències, un ERIE d’Albergue i Assistència de Cruz Roja CV, així com la activació del Plan Sectorial de Transportes per a les evacuacions i la mobilització de vehicles adaptats per al suport de les evacuacions de la residència de ADOR.

  La situació continua sent crítica, i les autoritats continuen treballant sense descans per controlar l’incendi i garantir la seguretat de la població afectada. Continuarem informant a mesura que es conega més informació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -