Els contenidors de roba d’Ontiyent aportaràn 200€ mensuals al consistori

La nova normativa obliga a canviar la gestió d’un servei que fins ara prestava Creu Roja

El regidor de Medi Ambient destaca que els veïns “sabran amb certitud què va a fer-se de la roba i el calçat que dipositen als contenidors”

La gestió dels contenidors de roba usada i calçat en via pública ,que fins ara tenia Creu Roja a Ontinyent, passa a mans de l’Ajuntament, que ha arribat a un acord amb una empresa per a què es faça càrrec del servei.

Tal com explica el regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, “la Llei 28/2011 de 28 de juliol, estableix la roba i el calçat com a residus sòlids urbans, el que obliga a l’Ajuntament a gestionar la recollida, transport i tractament d’estos residus domèstics, o lliurar-los a una entitat gestora d’aquestes deixalles”. Com a conseqüència d’aquest canvi a la normativa, el Govern d’Ontinyent es va posar en contacte amb Creu Roja per explicar a la ONG la nova situació. Aquesta ONG va expressar a l’Ajuntament el seu desig de no continuar prestant el servei, arribant-se posteriorment a un acord amb una empresa gestora que ha implementat un total de 20 contenidors de roba i calçat per tota la ciutat, que substitueixen als de Creu Roja.

L’acord al qual s’ha arribat amb aquesta empresa garantirà al consistori un ingrés de 10 euros per contenidor i mes, el que suposarà 2.400 euros anuals en aquest concepte, a més de certificar el tractament, la valorització i en definitiva, la traçabilitat d’aquestos residus. “D’aquesta manera, l’Ajuntament té un ingrés que tot i no ser molt elevat, abans no tenia, i a més a més sabrem exactament què és el que va a fer-se de la roba i el calçat que es diposite als contenidors”, destacava Fran Quesada.

Després de traslladar-se a una planta de tractament, part d’esta roba es reciclarà i part es reutilitzarà. A més a més, l’empresa s’ha compromès a lliurar 300 quilos anuals de roba neta i en bon estat a l’Ajuntament d’Ontinyent, per a que siguen repartits entre els ciutadans necessitats a través d’ONGs i entitats benèfiques.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Bocairent posa més de 100 quilograms de compost a disposició del veïnat

L’adob procedeix de la recollida separada de la matèria orgànica i la seua combinació amb …