Ontinyent demana precaució per evitar incendis forestals en Setmana Santa i Pasqua

Fran Quesada recorda que “la cura de les masses forestals que ens queden es responsabilitat de tots i totes”

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent vol recordar a la ciutadania les mesures extraordinàries de prevenció d’incendis forestals establides per la Generalitat Valenciana per al període de Setmana Santa i Pasqua. D’aquesta manera, es recorda a tots aquells que visiten les zones forestals del terme en els pròxims dies festius que han d’extremar les precaucions per a evitar que es produïsquen incendis forestals “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i es necessita la col·laboració de tots per a evitar que les masses forestals que es van salvar de l’incendi de 2010 puguen veure’s afectades per un succés semblant”, recorda el regidor de l’àrea, Fran Quesada.
L’Ajuntament d’Ontinyent i la resta de les administracions i unitats implicades en el “Pla de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals Pascua 2012” realitzaran diverses tasques per atendre a les especials característiques d’esta època de l’any en relació amb la prevenció de les serres del terme.

D’aquesta manera, les mesures de vigilància han augmentat, i independentment del nivell d’incendis decretat, entre el 5 i el 16 d’abril està prohibit en els terrenys forestals o en aquells amb una proximitat menor a 500 metres la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus; i les operacions de destil·lació de plantes aromàtiques, quedant en suspens totes les autoritzacions de cremes atorgades, així com les accions o activitats que contemplen els plans locals de cremes per a aquestos dies.

Respecte a les activitats d’oci, no existirà restricció en l’ús del foc en els llocs preparats i autoritzats dins de les instal·lacions recreatives forestals, sempre que l’alerta decretada no siga el nivell 3 (risc màxim d’incendis forestals). En eixe cas, quedaria prohibit fer foc, fins i tot en les àrees recreatives autoritzades.

Fran Quesada ha recordat que “Setmana Santa i Pasqua és una l’època de l’any en la qual es concentren un major nombre de visitants en les masses forestals d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, i que a més, són també uns dies en els quals a moltes segones residències i casetes de camp s’eliminen residus vegetals procedents de la neteja de jardins i horts, “d’ahí la necessitat de reforçar la col·laboració i la conscienciació de tota la societat”. El regidor de Medi Ambient ha demanat a la ciutadania que si alguna persona detecta un foc ha d’avisar el més ràpidament possible, al telèfon d’emergències 112.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …