11/12/2023 - 9:22
Més

  Nova campanya per a evitar l’acumulació de fem fora de l’horari de recollida

  Altres notícies

  “Ontinyent, ciutat neta” és el nom de la campanya que han engegat les regidories de Medi ambient i Neteja de l’Ajuntament d’Ontinyent per a evitar l’acumulació de bosses de fem fora de l’horari d’arreplegada porta a porta. Els regidors d’aquestes dues àrees, Patricia Folgueras i Manuel Cuesta, han presentat esta campanya, que inclourà el repartiment de fullets i el sorteig de 10 contenidors de 250 litres per a finques de propietaris, i amb la qual es reclama concienciació a la ciutadania per a evitar la despesa extraordinària de al voltant d’1.000 euros mensuals que genera el fem dipositat en llocs i hores inadequats.

  Patricia Folgueras explicava que “una part de la població, encara que minoritària, deixa les bosses de fem en papereres, baix els arbres o en cantonades fora d’horari, cosa que obliga a l’empresa de neteja diària, Urbaser, a realitzar un servei extra. Eixos 12.000 euros anuals que ens costa açò es podrien destinar a altres coses, com un joc nou per a un parc, per exemple”. En aquest sentit, va destacar que és important complir els horaris de recollida, que van des de les 20:30 fins a les 22:00 hores.

  Manuel Cuesta, va explicar a més que en el que va d’any, “Urbaser ha arreplegat un total de 66 tones de fem fora de l’horari establert”, assenyalant els contenidors situats en el carrer, sobretot de cartó, vidre o plàstic, com a punts de major acumulació de borses de fem orgànic o d’objectes fóra de l’horari de recollida.

  La campanya “Ontinyent ciutat neta” pretén concienciar a la ciutadania i corregir aquest tipus de comportaments incívics”, van explicar, mitjançant la pegada de cartells i el repartiment de flyers en els centres educatius per a promoure la concienciació en un ús responsable del servei de recollida porta a porta des d’edats primerenques.

  Dins d’aquesta campanya, els veïns podran també entrar en un sorteig de 100 contenidors de fem de 250 litres, dirigits sobretot a finques de propietaris, que tenen un cost de prop de 70 euros cadascun, amb un punt d’enganxe al camió de fem que facilita la seua recollida. Cada contenidor estarà serigrafiat amb el nom de la campanya, amb una xifra i registre, i els afortunats hauran de comprometre’s en el correcte ús del contenidor. Per a participar, s’haurà d’emplenar la inscripció en el departament de Medi ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent fins al 15 de juny, anunciant-se pròximament la data del sorteig.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -