La CEVA demana informació clara i detallada sobre el circuit de motocròs d’Aielo de Malferit

La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida, CEVA, vol fer públic la desfeta que l’Ajuntament d’Aielo de Malferit a fet en plena zona forestal, el motiu ha sigut la construcció d’un circuit de motocròs en plena serra, per a fer aquesta infraestructura, s’han tallat una gran quantitat d’arbres, a  més a més s’ha fet just al costat d’un barranc, el barranc de Joncar, prop de la Casa la Por.

L’excusa per fer aquesta desfeta ha sigut la suposada restauració de l’abocador il·legal que hi havia en la zona. L’abocador era, en teoria, de materials iners, però la Ceva denuncia que no existia cap control dels materials que s’abocaven, per tant, hi havia gran quantitat de materials contaminants. La Ceva sospita que la suposada restauració a consistit en cobrir de terra vegetal tot l’abocador, sense retirar els materials contaminants que poden repercutir en les aigües del aqüífer de la zona.

La superficie de l’abocador era d’uns 4.500 m² i la destrucció que s’ha fet per construir el circuit a afectat a uns 29.500 m², curiosa restauració la que destrueix més massa forestal de la que intenta restaurar.

La CEVA ha denunciat els fets davant el Seprona, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la Conselleria de Medi Ambient i la Fiscalia de Medi Ambient perquè s’investiguen les possibles irregularitats.

La CEVA demana que es faça públic amb quins diners s’ha contruït el circuit i si s’han desviat fons per fer-lo destinats a la restauració de l’abocador.

La CEVA ha demanat a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit que li, d’acord amb la llei d’infromació el medi ambient, facilite tota la informació relativa a aquests projectes.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …