Generalitat recolça la recollida selectiva i la instalació d’una planta de tractament a Ontinyent

0

La Plataforma del fem de la Vall d’Albaida ha mantingut una reunió amb la Directora General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, María Diago per tal de contrastar la seua visió de model de gestió de residus amb la visió de l’actual govern de la Generalitat. Des de la plataforma han pogut confirmar que mantenen visions molt semblants quant al model més adequat per a la comarca: un model de gestió dels residus més sostenible.

Durant la reunió s’han constratat els diferents punts que porten exigint des de l’inici. Per una banda, respecte al volum de les futures instal·lacions, ha mostrat la total voluntat en apostar per una planta de tractament i abocador propis i sols per a la comarca. També s’ha valorat quina seria la ubicació perfecta per a la planta. Ubicar-la planta al municipi d’Ontinyent permetria respondre a dos principis fonamentals, el de responsabilitat i el de proximitat al tractar-se del lloc on se situa el 40% de la població de la comarca. La parcel·la acordada fins ara, al polígon industrial de l’Altet, suposa a més, un lloc excel·lent, en tractar-se precisament d’un polígon on es contempla aquest ús, i amb suficient distància a qualsevol habitatge. La posició de la Directora ha sigut totalment favorable a una ubicació com aquesta.

També s’analitzat altre punt important en el model: la recollida selectiva porta a porta. Coneixedors tots de les dificultats que implica la implantació d’aquest model entre els veïns, s’ha valorat molt positivament per part de la Directora que a Ontinyent ja hi hagués un model mixte, on ja s’arreplega porta a porta una de les fraccions, i estiga en funcionament, amb èxit i totalment assumit pels veïns. Un model de porta a porta exitós faria innecessàries les macro instal·lacions que preveia l’anterior govern.

Com que per portar endavant aquestes mesures cal el consens i suport majoritari de totes les parts, la Plataforma del Femh ha sol·licitat reunió amb Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent i amb Vicent Gomar, president de la Mancomunitat per tal de valorar tant la ubicació de la planta com el model de recollida del fem.