21/06/2024 - 1:04
Més

  Comunicat de la Plataforma del fem de la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  A continuació es pot llegir el comunicat emés per la Plataforma del fem de la Vall d’Albaida, com a balanç de la situació actual amb l’entrada al Consorci:

  “Esta setmana s’ha confirmat el que no volíem, l’enviament dels residus a Ròtova per imposició judicial i política. Aquesta imposició, front a la que hem estat lluitant els últims dos anys a la Vall d’Albaida, ens aboca a l’entrada en el Consorci.

  Açò suposa, entre altres qüestions, dos conseqüències immediates: Primer, que el nostre fem es durà a la planta de Fontcalent, Alacant (encara més fem per a Fontcalent!!), una de les plantes de tractament i abocador més criticades, per les seues irregularitats i denúncies, com per exemple que no es recupere ni el 2% dels residus entrants, molt per baix del mínim exigit.

  I segon, que aquesta barbàrie mediambiental ens costarà aproximadament el doble a cadascú de nosaltres. Aproximadament ens costarà 125€ per vivenda a Ontinyent, 132€ per vivenda a l’Olleria, 136€ per vivenda a Bocairent, la Pobla del Duc, Benigànim, o Aielo, i la grossa per a Bufali i Alfarrasí, amb 154€ per vivenda. Però també els comerços i empreses de la Vall veuran augmentades les seues taxes.

  Però, a més, aquesta imposició deixa molts punts obscurs que de segur portaran cua, entre ells que no planteja cap acord amb l’actual empresa que gestiona el fem, Recisa. Esta deurà deixar de realitzar el transport, valorització i eliminació del fem, mentre que la recollida, que no interessa econòmicament a FCC (Consorci), es deixa per a altres empreses, com ara l’actual Recisa. A més de la pujada de la taxa haurem d’assumir el cost de trencament del contracte actual amb Recisa, que de segur exigirà la seua indemnització.

  I mentrestant, cal un nou contracte amb Recisa per a la recollida del fem, ja que incomplirem l’actual? A d’açò s’unix el reiterat problema amb el cobrament dels treballadors de Recisa pel fet que diferents pobles de la Vall van deixar de pagar la taxa del fem (encara que els seus ciutadans sí la pagaven). Li han preguntat estos ciutadans al seu alcalde que feia amb eixa recaudació que després no abonava a la mancomunitat? El principal motiu, entenem des de la plataforma, que ha sigut el fet de generar inestabilitat i impulsar l’entrada al Consorci. Les conseqüències, les paguen els treballadors de Recisa i tots els ciutadans.

  Per tot açò, des de la plataforma del fem de la Vall d’Albaida demanem a la Consellera de Infraestructures, territori i medi ambient, Sra. Bonig, la modificació del decret que ens obliga a este desficaci econòmic i mediambiental, permetent la gestió comarcal dels nostres residus amb l’implementació del Pla de Minimització de la Vall d’Albaida aprovat en 1999.”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -