Primeres Jornades Ornitològiques al Riu Albaida

El proper dissabte 19 d’agost es realitzaran les I Jornades Ornitològiques al Riu Albaida al seu pas per Bufali. L’activitat organitzada tindrà una part d’educació ambiental i més lúdica però també d’estudi científic, ja que comptarà amb una jornada d’anellament científic d’ocells i d’alliberament d’alguna au recuperada, amb les explicacions i demostració a càrrec de l’anellador expert Agustín López, veí de Bufali i membre de SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i de la Societat de Ciències Aranzadi, així com de Jesús Alfonso, anellador específic i també membre de SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i Aranzadi. L’anellament científic d’ocells permet conèixer, entre d’altres, les rutes migratòries de les diferents espècies d’ocells, ofereix una informació molt valuosa per a la planificació de sistemes integrats d’espais protegits per a les aus. També ens ajuda a conéixer paràmetres poblacionals (taxa de supervivència, èxit reproductor, etc.) que poden resultar essencials per entendre determinats canvis en les poblacions dels ocells i, d’aquesta manera, implementar-ne mesures per millorar la seua situació, estatus de protecció, etc.

La part més lúdica de la jornada vindrà de la mà d’un taller o concurs infantil anomenat “El xicotet gran observador”, amb què els més menuts podran posar en pràctica i a prova les seues destreses com a observadors d’aus. Aquestes jornades estan destinades tant al públic infantil com adult. Tothom podrà conèixer, de primera mà, el valor ecològic i ambiental del Riu Albaida com un hàbitat idoni que cal protegir per preservar l’avifauna i la biodiversitat en general.

L’activitat ha estat organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Bufali, SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i la Societat de Ciències Aranzadi, i començarà cap a les 19h de la vesprada, l’assistència a la qual serà totalment oberta i gratuïta.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent mantindrà tancat els pàrkings d’accés al Pou Clar durant tot l’estiu

L’Ajuntament d’Ontinyent mantindrà tancades les zones de pàrking d’accés al Pou Clar durant tot els …