13/07/2024 - 10:58
Més

  Primeres Jornades Ornitològiques al Riu Albaida

  Altres notícies

  El proper dissabte 19 d’agost es realitzaran les I Jornades Ornitològiques al Riu Albaida al seu pas per Bufali. L’activitat organitzada tindrà una part d’educació ambiental i més lúdica però també d’estudi científic, ja que comptarà amb una jornada d’anellament científic d’ocells i d’alliberament d’alguna au recuperada, amb les explicacions i demostració a càrrec de l’anellador expert Agustín López, veí de Bufali i membre de SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i de la Societat de Ciències Aranzadi, així com de Jesús Alfonso, anellador específic i també membre de SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i Aranzadi. L’anellament científic d’ocells permet conèixer, entre d’altres, les rutes migratòries de les diferents espècies d’ocells, ofereix una informació molt valuosa per a la planificació de sistemes integrats d’espais protegits per a les aus. També ens ajuda a conéixer paràmetres poblacionals (taxa de supervivència, èxit reproductor, etc.) que poden resultar essencials per entendre determinats canvis en les poblacions dels ocells i, d’aquesta manera, implementar-ne mesures per millorar la seua situació, estatus de protecció, etc.

  La part més lúdica de la jornada vindrà de la mà d’un taller o concurs infantil anomenat “El xicotet gran observador”, amb què els més menuts podran posar en pràctica i a prova les seues destreses com a observadors d’aus. Aquestes jornades estan destinades tant al públic infantil com adult. Tothom podrà conèixer, de primera mà, el valor ecològic i ambiental del Riu Albaida com un hàbitat idoni que cal protegir per preservar l’avifauna i la biodiversitat en general.

  L’activitat ha estat organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Bufali, SIO-Societat Il·licitana d’Ornitologia i la Societat de Ciències Aranzadi, i començarà cap a les 19h de la vesprada, l’assistència a la qual serà totalment oberta i gratuïta.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -