22/06/2024 - 21:56
Més

  Bufali podria albergar una planta de transferència de fem

  Altres notícies

  Bufali podria albergar una planta de transferència de fem, degut als últims canvis realitzats amb l’arribada del COR (Consorci per la gestió dels residus) després de la resolució que obligava a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida a abandonar el pla de minimització de residus de la comarca.

  Segons el nou pla zonal que va ser imposat pel COR, calia construir-se una macro planta de tractament en Llanera, i dos plantes de transferència, una a Ròtova i altra a Bufali, però davant el canvi de govern de les passades eleccions ha fet que els nous polítics vagen a estudiar el proper 15 de març un nou model que evite els diferents conflictes que hi havien en les comarques centrals.

  En aquest sentit, la única planta de transferència que té possibilitats de dur-se a terme en aquesta legislatura és a la població de Bufali, ja que hi han reservats uns terrenys públics per a la construcció degut a que l’anterior empresa gestora del fem, Recisa, va presentar en 2009 un disseny inicial de la instal·lació necessària per complir en el Pla de Minimització, i que a més a més va obtindre el vist i plau de l’ajuntament de la població, i plantejava tractar les 40.000 tonellades de fem que genera la comarca de la Vall d’Albaida.

  COR i pla de Minimització

  La Generalitat va paralitzar el pla de minimització existent en la comarca de la Vall d’Albaida, per aplicar una nova normativa autonòmica, on s’inclouria la comarca en el “Pla Zonal V5”, obligant als ajuntaments a complir amb el Consorci de Residus, que inclou 93 municipis, i solament disposa d’una planta de tractament en Llanera. Després de la resolució favorable cap al COR el passat 2015, va anular el pla de minimització de la Vall d’Albaida i obligava a gestionar els residus de forma autònoma.

  Després del canvi polític de les pasades eleccions locals i autonòmiques, s’estudia integrar el pla de minimització per fer-lo encaixar en el Pla Zonal del COR. Esta proposta contempla la possibil·litat de que la planta de Bufali també tinga una cel·la de d’abocador després de que es tanque el de Zarra. Tot i que encara no queda clar quina planta procesará el fem de la Costera i la Canal, la de Ròtova tindrà una major capacitat que la de Bufali.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -