09/12/2023 - 18:45
Més

  Ontinyent es situa com a la primera ciutat en reciclatge per habitant de la província de València

  Altres notícies

  Ontinyent es situa com a la primera ciutat de més de 30.000 habitants i menys de 100.000 de tota la província de València en reciclatge per habitant, segons els últims informes publicats per Ecoembes i Ecovidrio corresponent a l’any 2021. A més, d’entre totes les localitats majors de 30.000 habitants de la Comunitat Valenciana, la capital de La Vall d’Albaida sols es superada per tres ciutats alacantines (Xàbia, Dénia i Alcoi) i per València.

  Les dades corresponents a l’any 2021, mostren també que Ontinyent recicla 56kg englobant envasos lleugers, paper cartó i vidre. Una xifra lleugerament superior a l’any 2020 que es va situar en 55,7 kg per habitant. De manera desglossada, en Ontinyent durant 2021 i respecte a 2020 es van reciclar 3.891 kilos més de vidre, 32.765 d’envasos i 7.152 més de paper i cartró, segons dades publicades pel COR.

  En aquest sentit, la ciutat d’Ontinyent és juntament amb Llutxent, Benicolet i Bellús, l’únic municipi de la Vall d’Albaida on s’ha incrementat el reciclatge en totes les fraccions (envasos lleugers, paper-cartró i vidre) respecte a 2020.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, remarcava que aquestes xifres “són una bona mostra de la conscienciació dels ontinyentins i ontinyentines en una matèria tan important com és el reciclatge” alhora que exposava que la capital “està preparada” per a la implantació de la recollida de fem porta a porta a la tardor de 2023.
  Un servei que, en paraules de la regidora, necessita “d’una gran implicació de la ciutadania perquè serà aquesta qui separarà el fem al seu domicili, tal i com s’explica a la campanya desenvolupada des de l’àrea de medi ambient, separem bé els residus. Estem satisfets d’obtindre aquestes xifres que demostren la implicació i responsabilitat de la ciutadania en aquesta matèria. Per aquest motiu seguirem informant i implicant a totes les persones en el nou model de recollida selectiva porta a porta, indicava Gandia.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -