Campanya per potenciar el reciclatge de vidre durant el Nadal a Ontinyent

La regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, Patricia Folgueras, i el gerent de zona de Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d’envasos de vidre a Espanya, Roberto Fuentes, han presentat la campanya de sensibilització “Tenim Raons de pes”, per a promoure el reciclatge de vidre en la ciutat durant aquest Nadal. La iniciativa, que es desenvolupa des d’esta setmana i durant les festes, convida a tots els ciutadans i visitants a reciclar els residus d’envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu en la generació de residus i especialment d’alt consum de productes envasats en vidre.

Folgueras explicava que “amb un gest tan senzill com el de reciclar vidre reduïm una quantitat notable de consum d’energia, estalviem en matèries primes i es redueix l’ús dels abocadors i la contaminació de l’aire. Totes i tots podem contribuir, detenir el canvi climàtic està a les nostres mans”, manifestava.

Per al desenvolupament de la campanya, l’Ajuntament i Ecovidrio han col•locat en la Plaça de la Concepció un contenidor lluminós, decorat amb la imatge de la campanya, en el qual quedarà plasmat com contribuïm tots els ciutadans, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient. A més, es col•locaran 2 contenidors més amb la imatge de campanya en els carrers Martínez Valls (a l’encreuament amb el carrer Pintor Segrelles) i Músic Vert (a l’altura de la Glorieta) en els quals es podran llegir diferents missatges sobre el reciclat de vidre i la preservació del medi ambient.

Acompanyant a aquestos contenidors, diversos monitors realitzaran campanya de sensibilització entre els vianants, mostrant els beneficis que el reciclat de vidre té per al medi ambient. A més, repartiran marcapàgines amb la imatge de campanya i els missatges sostenibles, perquè la difusió d’aquestos missatges siga major i estiguen presents després de la campanya.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2015, els ciutadans d’Ontinyent van reciclar un total de 758 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa evitar l’emissió a l’atmòsfera de 507 quilograms de CO2. Aquesta xifra, a més a més, suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 21 quilograms de vidre per habitant, un 45% més que la mitjana provincial, cosa que Roberto Fuentes explicava que “situa a Ontinyent com un referent en reciclatge. De fet esta campanya sols la anem a dur a terme en esta ciutat i en Alacant”, explicava. La campanya de Nadal és un dels moments de l’any on més residus de vidre es generen, estant previst que la ciutat recicle entre desembre i gener al voltant de 150 tones d’aquest material.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP proposa implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta de caravanes

El Partit Popular ha proposat implantar a Ontinyent una zona d’aparcament per a la pernocta …