29/02/2024 - 0:03
Més

  Un equip de “bici-informadors” arreplegaran aparells tecnològics en desús

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent promou el reciclatge de dispositius elèctrics i electrònics sumant-se a la campanya “Recicla els teus aparells” impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, i que compta amb el recolzament de diverses entitats. En concret, un equip de “bici-informadors”, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran els carrers d’Ontinyent el proper 25 de juny per informar a la ciutadania la transcendència per als ecosistemes de reciclar estos productes. A banda arreplegaran tots aquells aparells tecnològics en desús que la ciutadania ja no utilitzen i funcionen amb electricitat, piles o combustible.

  La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que des del Govern d’Ontinyent “anem a implicar-se amb totes les accions que ens ajuden a tenir un entorn més sostenible. No deixarem passar l’oportunitat de participar en campanyes com aquesta, però a més a més anem a donar una atenció i impuls molt important a esta àrea, ja que la sostenibilitat ha de ser un plantejament transversal a totes les àrees de la gestió municipal”, explicava.

  En aquest cas esta campanya promou el correcte reciclatge d’aparells de menys de 25 cm en desús, molts dels quals tenen un alt nivell contaminant per incloure substàncies químiques com brom, cadmi, fòsfor, mercuri, arsènic o cobalt. Els veïns i veïnes que lliuren els aparells als informadors rebran targetes rasca-rasca amb les quals poden guanyar premis entre els que hi ha Iphones, televisions LED o carregadors portàtils, entre altres coses.

  Cal recordar que Ontinyent compta amb un ECOPARC que admet tot l’any el reciclatge d’aparells electrònics, així com també d’un servei d’ECOPARC mòbil. A més, tots els aparells que no superen els 25cm es poden dipositar gratuïtament en qualsevol establiment de venta d’electrodomèstics amb una superfície superior a 400m2.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent iniciarà esta setmana la nova temporada al Teatre Echegaray

  El primer concert serà dissabte que ve dia dos de març a les 19.30 hores amb un concert amb obres de Falla, Turina, Rimski-Kórsakov i Ravel
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -