Un equip de “bici-informadors” arreplegaran aparells tecnològics en desús

L’Ajuntament d’Ontinyent promou el reciclatge de dispositius elèctrics i electrònics sumant-se a la campanya “Recicla els teus aparells” impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, i que compta amb el recolzament de diverses entitats. En concret, un equip de “bici-informadors”, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran els carrers d’Ontinyent el proper 25 de juny per informar a la ciutadania la transcendència per als ecosistemes de reciclar estos productes. A banda arreplegaran tots aquells aparells tecnològics en desús que la ciutadania ja no utilitzen i funcionen amb electricitat, piles o combustible.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que des del Govern d’Ontinyent “anem a implicar-se amb totes les accions que ens ajuden a tenir un entorn més sostenible. No deixarem passar l’oportunitat de participar en campanyes com aquesta, però a més a més anem a donar una atenció i impuls molt important a esta àrea, ja que la sostenibilitat ha de ser un plantejament transversal a totes les àrees de la gestió municipal”, explicava.

En aquest cas esta campanya promou el correcte reciclatge d’aparells de menys de 25 cm en desús, molts dels quals tenen un alt nivell contaminant per incloure substàncies químiques com brom, cadmi, fòsfor, mercuri, arsènic o cobalt. Els veïns i veïnes que lliuren els aparells als informadors rebran targetes rasca-rasca amb les quals poden guanyar premis entre els que hi ha Iphones, televisions LED o carregadors portàtils, entre altres coses.

Cal recordar que Ontinyent compta amb un ECOPARC que admet tot l’any el reciclatge d’aparells electrònics, així com també d’un servei d’ECOPARC mòbil. A més, tots els aparells que no superen els 25cm es poden dipositar gratuïtament en qualsevol establiment de venta d’electrodomèstics amb una superfície superior a 400m2.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar …