Visites teatralitzades per a escolars a la Vila d’Ontinyent

0
Visites teatralitzades per a escolars a la Vila d’Ontinyent

Ensenyar als escolars la història del 9 d’octubre i d’Ontinyent, així com detalls de com es vivia a la ciutat al segle XIII, i participar de jocs a partir d’elements propis com el casc antic, són alguns dels objectius de l’activitat “9 d’octubre a la Vila, un dia fantàstic”, que es posarà en marxa durant la primera quinzena del mes que ve a Ontinyent.

Es tracta d’un projecte de visites teatralitzades organitzat per l’empresa local Voraserra amb la col·laboració de les regidories d’Educació i Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, que ja van posar en marxa estes visites l’any passat per estes dates, comptant amb la participació de prop de 2.000 escolars dels centres educatius locals.

El regidor d’Educació, Pepe Pla, apuntava que amb esta iniciativa s’acompleixen alhora diversos objectius, ja que “es dona feina a moltes persones mitjançant una empresa local i al mateix temps es posa a l’abast del centres escolars una activitat formativa i també lúdica”, destacava. Així, amb jocs i representacions, els participants rebran explicacions al voltant del carrer dels Hams, les torres d’entrada a la Vila, la muralla, les coves, la Cantereria o el Raval.

Enguany, al Rei Jaume I s’afegiran com a novetat alguns personatges de la fantasia tradicional valenciana, com ara el Moro Mussa o la Quarantameula, a més d’altres com “l’Home del Sac”, el “Caçarrates” o la ontinyentina bruixa “Meruda”. L’activitat enguany no es circumscriu als estudiants de primària, com en la primera edició, sinó que, tal com explicava el gerent de Voraserra, Alfred Montés, “s’adaptarà a les diverses edats i serà més interactiva, perquè pensem que la millor lliçó és la que aprens divertint-te”.

No hi ha articles per mostrar