Ontinyent proposa a la Conselleria que condecore els policies i sanitaris que van salvar la vida a un botiguer

0

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava per unanimitat a la seua última sessió una proposta a la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta d’Emergències de l’atorgament d’una felicitació pública i una condecoració honorífica als oficials de policia i als sanitaris que van salvar la vida a un botiguer de la ciutat el passat 6 d’abril de 2015.

Els fets es produïen a les 12:18 d’eixe dia, quan es rebia avis del 112 informant que l’encarregat d’una botiga de verdures situada al carrer Pare Fullana havia perdut el coneixement mentre despatxava a la clientela, i es trobava en terra sense respondre. A les 12:21 arribaven dos patrulles amb 4 agents de policia, l’Oficial Daniel Navas i els agents Pedro José Cambra, Rafael Sanz i Juan Vicente Tolsá, que trobaven a l’home, de 32 anys, tombat lateralment a la part trasera del mostrador, sense respiració ni pols apreciable.

Ràpidament es va procedir a realitzar-li la maniobra de reanimació cardio-pulmonar (RCP) demanant de manera urgent la presència del SAMU, que arribava a les 12:29. A partir d’eixe moment la doctora del SAMU va coordinar l’assistència, per la qual els sanitaris intentaven estabilitzar al pacient mentre els agents col·laboraven realitzant la maniobra RCP, sense que el pacient mostrara símptomes de recuperació excepte algun batec després de la descàrrega del desfibrilador.

Aquest operatiu es va prorrogar durant 1 hora i 31 minuts, durant els quals els 4 agents realitzaven la maniobra RCP rotant cada dos minuts, fins que el cor del pacient va tornar a bategar i recuperar el pols estable, sent traslladat a l’Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva, on es va recuperar. L’alcalde, Jorge Rodríguez, felicitava els agents i sanitaris en nom de tota la corporació municipal.