S’organitza una jornada per a informar sobre les línies d’ajudes a la rehabilitació

L’Ajuntament d’Ontinyent ha organitzat per al proper dimarts una jornada on s’informarà sobre les diverses línies d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges que impulsen el consistori i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la ciutat.

Les línies d’ajudes, que contemplen diversos tipus de subvenció que poden arribar als 45.000 euros, van ser recentment presentades per l’Alcalde, Jorge Rodríguez; la Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró; i el regidor de Territori, Jaime Peris, qui feia una crida “a acudir a esta jornada i informar-se de com aprofitar un moment clau per recuperar els nostres barris”.

La jornada, especialment adreçada a arquitectes i constructors però oberta al públic en general i totalment gratuïta, tindrà lloc a partir de les 9:45 hores del proper dimarts 28 de juny a l’antic aulari universitari (C/Carlos Díaz, al barri de Sant Rafel), i servirà també per explicar l’aplicació dels últims canvis introduïts a la llei urbanística valenciana.

La jornada serà inaugurada per la Directora General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, Rebeca Torró, i pel Regidor de Territori de l’Ajuntament d’Ontinyent, Jaime Peris, que donaran pas a una primera ponència a les 10:00 hores titolada “Ajudes a la Rehabilitació: Ontinyent Rehabilita i ARRU”, on intervindran Javier Peñarrocha, Cap del Servei de Rehabilitació de la Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, i l’arquitecte de “Veges tu i mediterrània” Àngel Martínez Baldo.

La jornada també s’aprofitarà per a, després d’una pausa, dedicar una segona ponència a les 12:00 hores a parlar sobre la nova llei 5/2014, de 25 de juliol de la Generalitat (d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana), respecte de l’aplicació i abast de l’article 255 LOTUP després de la seua modificació, que permet abordar les condicions legals i tècnics als propietaris de casetes per a que legalitzen aquestes a través dels plans urbanístics. En aquesta ocasió es comptarà amb Carmen de Juan Puig, i Carmen de Olavarría Jurado, integrants del despatx d’advocats De Juan & Olavarrieta, així com novament amb l’arquitecte Àngel Martínez.

Jaime Peris recordava que les ajudes econòmiques “van a ser molt importants, ja que gràcies a la participació de les diferents administracions es pot arribar a cobrir una part important dels costos de les intervencions. La ciutadania té les portes obertes a l’edifici CREC per a informar-se, però hem volgut organitzar una jornada com aquesta, especialment adreçada als professionals però oberta a tothom on podrem conèixer detalls tècnics de com aprofitar el que sens dubte és una gran oportunitat per rehabilitar o renovar vivendes, amb tot allò de positiu que açò ens aportarà com a ciutat”, destacava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …