20/05/2024 - 5:48
Més

  La Generalitat declara d’Interés Turístic Provincial les Festes de la Puríssima d’Ontinyent

  Altres notícies

  El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat les Festes de la Puríssima d’Ontinyent d’Interés turístic Provincial. La resolució del President era publicada hui al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, servint de culminació al treball realitzat a iniciativa de l’Alcalde, Jorge Rodríguez, pel qual l’Ajuntament i l’Associació de Festes de la Puríssima tornaven a unir esforços després de sol·licitar també en 2015 la protecció del Cant dels Angelets com a Bé Immaterial de Rellevància Local.

  Jorge Rodríguez, destacava que “l’Associació de Festes venia treballant des de fa temps en esta idea, que hem treballat per fer realitat perquè volem que les nostres festes siguen cada volta més conegudes i puguen servir per atraure cada volta a més gent”. L’alcalde recordava que la ciutat compleix amb tots els requisits: les festes tenen importància històrica, capacitat d’atracció, i la ciutat “està preparada per acollir molta gent, com està demostrat amb el fet que les altres nostres Festes Majors, els Moros i Cristians, són d’Interés Turístic Nacional”, recordava.

  El primer edil tenia especials paraules d’agraïment “a la Junta de Festes, al Rector, i a tots aquells que han fet possible açò puga ser una realitat”, fent especial menció als treball fet en els informes elaborats per part del tècnic de Cultura, l’Intendent de la Policia Local, el Cronista Oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu, o l’estudiós de les festes i tradicions locals Rafa Gandia, autor d’un recull de més de 40 pàgines perfectament documentat que també era especialment destacat des de l’Associació de Festes.

  Salvador Pastor declarava que “és una alegria molt gran aquesta declaració, portàvem molts anys esperant que es done una empenta a les Festes fora d’Ontinyent, i amb esta declaració fem un important avanç”. El President de l’Associació posava de relleu que les Festes de la Purísima “no sols són una de les nostres tradicions més antigues, sinó que al seu torn engloba moltíssimes activitats de gran importància per a la nostra ciutat”, en referència al bou, l’asginaldo o els gegants i cabets.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Fede Vidal reafirma el compromís del PSPV-PSOE amb el progrés social i econòmic de la Vall d’Albaida

  El PSPV-PSOE de la Vall d'Albaida ha celebrat recentment el seu Comité Comarcal a Bèlgida, un esdeveniment clau per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -