Ontinyent dota a l’Alberg Perú d’un pàrquing de 1.500m2 amb ajuda de la Diputació

Ontinyent dota a l’Alberg Perú d’un pàrquing de 1.500m2 amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament d’Ontinyent està finalitzant les obres que van a dotar a l’Alberg Perú d’un nou pàrquing de més de 1.500m2 on també s’ha ubicat un dipòsit d’aigua per millorar la seguretat en cas d’incendi. Es tracta d’una actuació amb un cost total de 133.000 euros, entre els 79.000 que van destinar consistori i Diputació de València a l’adquisició de la parcel·la, i els 54.000 aportats pel Pla d’Inversions Productives de la Diputació per a la seua adequació.

La regidora coordinadora de l’àrea de Territori, Rebeca Torró, que visitava hui aquest espai acompanyada del regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, ha destacat l’aposta del Govern d’Ontinyent per un espai “que ha donat un salt qualitatiu i quantitatiu a l’oferta turística local”. Torró recordava l’intens treball realitzat durant anys des de l’Ajuntament per posar en marxa l’Alberg, un espai natural molt pròxim al casc urbà per la carretera CV-665, que consta d’un edifici de 735m2 de superfície útil situat en una parcel·la de 6.800m2 amb vegetació autòctona i instal·lacions d’oci i esplai, en la qual es poden realitzar activitats a l’aire lliure.

La regidora explicava que de manera prèvia a les obres va estar necessària executar l’adquisició de la parcel·la, catalogada com a espai per a usos dotacionals, i que per tant sols podia ser destinada a usos públics. Els propietaris venien reclamant des de fa una dècada que l’Ajuntament executara la compra, una operació que finalment va ser gestionada en l’anterior legislatura per Rebeca Torró.

La també 1ª tinent d’alcalde afegia que des de la posada en marxa de l’Alberg en 2014, s’ha registrat una elevada ocupació de les seues 72 places especialment als mesos d’estiu, “i vam comprovar la necessitat de dotar-lo d’aquest espai específic per a estacionar tant els cotxes com els autobusos, que venien tenint problemes per a fer-ho en arribar a l’Alberg”, assenyalava.

D’aquesta manera, i segons explicava Manuel Cuesta, “es va procedir a demolir l’edificació antiga i deteriorada que hi havia a la parcel·la, aprofitant-se per millorar la protecció de l’Alberg en cas d’incendi amb la instal·lació d’un dipòsit d’aigua i un grup de pressió per al proveïment de les boques d’incendi equipades existents”.

Torró i Cuesta coincidien en què les obres “s’han realitzat en un moment oportú, ja que és a partir de les vacances de Setmana Santa i Pasqua quan més demanda té l’Alberg. Els  usuaris i usuàries van a tenir a la seua disposició aquest nou servei quan més falta farà”, concloïen.

No hi ha articles per mostrar