21/04/2024 - 15:55
Més

  La taxa de criminalitat a Ontinyent descendeix a mínims històrics

  Altres notícies

  Un nou descens a la taxa de criminalitat situa a Ontinyent en mínims històrics. L’última Junta de Seguretat del municipi, presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i on assistien representants dels diferents forces i cosos de seguretat, constataba que la ciutat ha baixat fins als 16’99 delictes i faltes per cada 1.000 habitants, una xifra que millora amplament les mitjanes autonómica (46 per 1.000), estatal (43 per 1.000) i europea (61 per 1.000) . A més a més, suposa un descens acumulat de 10 punts als últims 6 anys (l’estadística a 1 de gener de 2011 era de 26’31 per 1.000) i el quart descens anual consecutiu.

  L’alcalde destacar el treball conjunt de les administracions i dels cossos i forces de seguretat com “la clau per a obtenir unes xifres que tornen a situar a Ontinyent com tot un referent en matèria de seguretat. És evident que mentre hi hagen infraccions hem de seguir treballant per millorar, però els funcionaris dels diferents cossos que actuen a Ontinyent estan demostrant un esforç i eficàcia que són tota una garantia per als nostres veïns, veïnes i visitants”, manifestava.

  A la Junta, on també participaven els regidors de Seguretat (Tudi Guillem) i Serveis Municipals (Manuel Cuesta), així com representants de la Subdelegació de Govern, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Policia Local, es constataven altres xifres destacades. Des de la Policia Local es constatava que al casc urbà han baixat un 21’78% el total d’infraccions, i han pujat un 54% l’índex d’esclariment dels delictes i un 7% l’eficàcia policial. Així mateix han baixat un 8% els delictes contra el patrimoni, un 30% els robatoris amb força en els vivendes i un 78% en establiments, a més de pujar els detinguts.

  La Policia Local destacava per la seua part l’activa col·laboració en matèria de seguretat vial, on s’han realitzat al primer semestre de 2017 un total de 60 controls d’alcoholèmia, 145 comprovacions de vehicles, 68 controls de cinturons de seguretat i 54 controls de vehicles industrials. Els accidents amb ferits han passat de 29 al primer semestre de 2016 a 18 enguany, com també han baixat els detinguts per alcoholemies positives (de 7 a 4).

  Pel que fa a la Guàrdia Civil, les xifres al disseminat han estat semblants a les de l’any anterior, amb un 57% d’esclariment dels delictes i un lleuger augment de les infraccions penals contra el patrimoni, tot i que al cas concret de l’àmbit agrari aquestes han baixat.

  Altres assumptes que es tractaven a la Junta Local de Seguretat era el reforç del dispositiu de les forces i cossos de seguretat de l’estat per a les festes de Moros i Cristians; les activitats i xerrades als centres escolars o associacions per afavorir aspectes de millora de la convivència; o el repàs del funcionament del sistema VIOGEN implantat a la ciutat per a millorar la protecció de les víctimes de violència de gènere, posant en comú tots els casos que estan atenent els diferents cossos.

  Al cas concret de la Policia Local els expedients assignats han estat 9, dels que 3 han finalitzat, així com 10 atencions personalitzades i 36 via telefònica, amb una denuncia per incomplir una ordre d’allunyament i 9 facilitacions de contacte permanent. En juliol de 2017, les ordres d’allunyament en vigor al municipi són 47, i tots els presents van recolzar la idea de convocar una mesa interdisciplinar per avançar en la lluita contra esta problemàtica.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -