5.600 alumnes han participat en el programa de prevenció d’addiccions de la Mancomunitat

Més de 5.600 escolars de la Vall d’Albaida han participat en les diferents activitats organitzades per la Unitat de Prevenció de Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat segons les dades de la memòria de 2015. 2.300 en les xarrades per alumnes de secundària, 1.200 han participat en el taller de teatre, 900 en el programa “Cinema i educació en valors” i altres 900 en les xarrades per a alumnes de sisé de primària. A les xifres s’han de sumar els més de 3.800 escolars potencials a càrrec dels 181 professors que han rebut 29 sessions de formació per a dotar-los de materials i estratègies per a la prevenció de drogodependències.

Pel que a fa les intervencions directes, és a dir, les sessions d’atenció individualitzada, 4 de cada 5 casos s’ha degut a causa del consum de cànnabis, la majoria entre consumidors d’entre 14 i els 18 anys. La franja d’edat augmenta considerablement pel que fa a la cocaïna: 1 de cada 10 atencions amb consumidors d’entre els 30 i els 40 anys. La tercera atenció més freqüent ha estat cap als addictes als videojocs, amb edats compreses entre els 14 i els 16 anys, encara que també s’ha intervingut en casos d’alcohol o ludopatia. En total, els tècnics de la Mancomunitat han dedicat 275 hores a estes atencions personalitzades derivades des dels centres educatius, els serveis socials o les demandes familiars. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «La UPCCA permet que tots els pobles de la Vall d’Albaida, del més gran al més menut, puguen combatre la drogodependència».

Més enllà de les dades, la UPCCA ha celebrat activitats amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, ha redactat i distribuït el número 37 del butlletí Fem llar, adreçat a les famílies de tots els escolars de la comarca i amb una tirada de 12.700 exemplars i ha col·laborat amb les activitats de prevenció d’alcohol de l’Ajuntament d’Ontinyent o les de Tardor d’Albaida. Sense cap dubte, una de les activitats amb més èxit ha estat l’obra de teatre a càrrec de 12 presos de Villena que comparteixen les seues males experiències amb la droga amb els més joves que poden preguntar-los després tots els seus dubtes i inquietuds.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …