09/12/2023 - 20:08
Més

  El Mercat Medieval d’Ontinyent canvia de data i ubicació per créixer i potenciar el Mig Any Fester

  Altres notícies

  El canvi de data i ubicació del Mercat Medieval d’Ontinyent permetrà triplicar els llocs de venda, que arribaran a ser al voltant d’un centenar. El mercat, que fins ara acollia al voltant d’una trentena de paradetes en la Plaça de la Vila durant les festes de Moros i Cristians, passa enguany a tenir lloc el cap de setmana del 26, 27 i 28 de febrer, coincidint amb el Mig Any Fester, repartit per diversos carrers del casc històric i amb prop de 100 llocs de venda. La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “és una aposta ferma per potenciar l’activitat com un element d’atracció per a veïns i visitants alhora que impulsem al Mig any Fester i potenciem l’atractiu turístic del nostre casc històric”, assenyalava.

  El canvi es va gestar fa uns mesos en una reunió mantinguda entre alcaldia i responsables de Festers, es va parlar de com potenciar el Mig Any, en el sentit de convertir-ho en atractiu no solament per als festers, sinó per a tota la ciutadania en general. Davant aquesta inquietud, l’alcalde va suggerir la possibilitat de traslladar el Mercat al Mig Any.

  Aquesta proposta va ser tractada en la junta de govern de la Societat de Festers i va tenir un bon acolliment, per la qual cosa des de l’entitat van cursar la petició a l’Ajuntament. Sayo Gandia explicava que “cal tenir en compte que durant els dies la programació d’actes està ja de per si mateix molt carregada, la qual cosa fa que en ocasions alguns festers opten per no visitar el Mercat Medieval. El dissabte de la Setmana Gran, poc després d’acabar el Contraban, se celebrava el pregó del Mercat Medieval, la qual cosa deixava un matí molt carregat d’actes”.

  El mercat a més canvia d’ubicació, passant de trobar-se centralitzat a la Plaça de la Vila a estendre’s per una superfície molt major, per la Plaça de Baix, Plaça de Sant Roc, carrers Trinitat i Roses i Plaça Major. Aquest nou recorregut donarà cabuda també a noves activitats i exhibicions gratuïtes per enfocades a públic familiar, que serviran de complement a l’oferta gastronòmica i d’artesania del mercat, comptant-se amb la participació de diverses associacions culturals locals.

  El pregó serà divendres de vesprada des de la balconada de l’edifici de la Societat de Festers que dóna a la plaça de Baix, a càrrec de Sergio Pomar, fester dels Abencerrajes, i està previst introduir algunes novetats més que seran presentades en breu juntament amb la totalitat de la programació prevista.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -