Compromís defensa l’autonomia municipal i s’oposa a què l’Estat confisque els recursos dels ajuntaments

0

Aquest dimecres, el diputat de Compromís a les Corts Valencianes i exalcalde d’Agullent, Jesús Pla, i el regidor a l’Ajuntament d’Ontinyent i portaveu comarcal de Compromís, Nico Calabuig, han realitzat una declaració conjunta en defensa del municipalisme i l’autonomia dels municipis per gestionar els seus recursos. Així, Pla i Calabuig han transmés l’oposició de la coalició valencianista a l’anunci fet pel Govern espanyol sobre la intenció de retindre i gestionar des de Madrid els recursos estalviats pels ajuntaments.

En paraules de Jesús Pla, “des de l’esclat de l’última crisi econòmica i l’aprovació per part del govern de Rajoy de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, els ajuntaments han patit una limitació de la despesa que ha afectat negativament a la seua capacitat d’invertir en el benestar de les persones. Des de Compromís sempre ens hem manifestat en contra d’aquesta decisió i en defensa del municipalisme, perquè no podem permetre que l’Estat castigue als ajuntaments, la institució més propera a les persones”.

A més, el diputat valldalbaidí a les Corts Valencianes ha destacat “el gran esforç que han fet tant els governs municipals com les plantilles dels ajuntaments per gestionar de manera responsable els recursos. Aquesta gestió ha permés estalviar molts diners que ara caldria que els mateixos ajuntaments pogueren decidir en què invertir. No pot ser que, en una situació com l’actual, el Govern d’Espanya vulga quedar-se amb uns recursos que són dels ajuntaments”.

Per la seua banda, el regidor a l’Ajuntament d’Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, ha afirmat que “les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia estan evidenciant la necessitat d’estimular l’economia productiva i fer més polítiques de protecció social des dels municipis. De fet, cada dia comprovem com els ajuntaments són la primera finestra on acudeixen les persones que més problemes estan patint. Per això, ens oposem fermament a què aquests recursos, que tants esforços impliquen, siguen confiscats per part del Govern espanyol”.

Calabuig ha conclòs remarcant que “és vital defensar l’autonomia municipal com una eina per impulsar polítiques centrades en el benestar de les persones que habitem els nostres pobles i ciutats. A Compromís ho tenim clar, perquè el projecte polític valencianista és, des de sempre, municipalista”.